Yıpranma payında önemli gelişme
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in talepleri arasında yer alan yıpranma payı konusunda önemli bir gelişme yaşandığını belirtti.
Sağlık-Sen’in taleplerinden olan yıpranma payı konusunda, Toplu Sözleşme Masası’ndan önemli bir karar çıktı. Hizmet kolu taleplerinin ele alındığı bugünkü görüşmelerde, yıpranma payı konusunda Bilim Kurulu kurulması, bu kurulun Eylül ayında çalışması ve yıpranma payının Ocak 2016 yılı itibarıyla hayata geçmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılması kabul edildi.
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, yaptığı açıklamada; “Genel Başkanımız Metin Memiş, hizmet kolu toplu sözleşme tekliflerimizi sunarken, yıpranma payı konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından söz ve talimat verilmesine karşın, bir buçuk yıldır yasal düzenleme yapılmadığını ve sağlık çalışanlarının yıpranmasına karşın bunun karşılığını alamadığını ifade etti. Bunun üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yıpranma payı konusunda Bilim Kurulu kurulması talimatı verdi. Bakan Çelik ayrıca, kurulacak Bilim Kurulu’nun hem sağlık çalışanları, hem de diğer hizmet kollarındaki yıpranma payını da ele alarak, yıpranma payı verilecek mesleklerin bu komisyonca belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Çelik, komisyon raporu neticesinde yıpranma payının Ocak 2016 tarihinden itibaren hayata geçmesi için de toplu sözleşmeye bir madde eklenebileceğini dile getirdi” dedi.
Yıpranma payının Sağlık-Sen’in kazanımı olduğunu ifade eden Baki Karaer, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürmek için toplu sözleşme masasındayız. Bugünkü görüşmelerde yıpranma payı konusunda önemli bir adım atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Bilim Kurulu kurulması ve yıpranma payı kriterlerinin burada belirlendikten sonra da Ocak 2016’dan itibaren hayata geçmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasına yönelik bir madde yazılmasını kabul etti. Yıpranma payı, Sağlık-Sen’in önemli bir kazanımıdır. Bizim hedef ve amacımız, bütün sağlık çalışanlarının sözünü aldığımız şekilde, 5 yıla bir yıl yıpranma payı almasıdır. Diğer taleplerimizin kesin görüşmelerinde de amacımız, taleplerimizi kazanıma dönüştürmek ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürmektir” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.