"YILDIRIMKAYA'YA BİR HALLER OLMUŞ"

CHP'li bir ilçe belediye başkanı, CHP'li bir milletvekiline hem de Yüksek Disiplin Kurulu Üyesine sosyal medya hesabından ithamda bulunuyor ve tehdit dili kullanıyor.

Konu hakkında bilgi edinmek isteyen gazeteciye açıklama yapan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Milletvekilli; "Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyla sosyal medyada ya da basın önünde tartışmaya girmem. Cumhuriyet Halk Partisi gelenekleri ve ahlakı bunu gerektirir. Parti hukuku çalışacaktır." diyor.

Milletvekilinin tansiyonu düşürmeye yönelik bu açıklamasına rağmen İlçe Belediye Başkanı bu kez meydan okurcasına bir açıklama daha yapıyor.

İlçe Belediye Başkanının yaklaşımı akıl alır gibi değil. Israrla sosyal medya üzerinden hesap görmeye çalışıyor. Milletvekilini sosyal medya üzerinden, kamuya açık bir platformda kavga ortamına çekmeye çalışıyor.
Suçluyor, tehdit dili kullanıyor, tahrik ediyor.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya gördüğüm kadarıyla sessiz, sakin bir kişiliğe sahip bir siyasetçi.
Bugüne kadar hiç böyle bir çıkış sergilediği görülmedi çünkü kavgacı bir yapıya sahip değil.
Sorunları uzlaşı ile çözmeyi tercih eden bir görüntüye sahip.
Bu nedenle de karakteri ile uyuşmayan bu çıkışı Aydın Cumhuriyet Halk Partisi'nde kafa karışıklığına sebebiyet veriyor.

Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün kavga ortamını bitirmeye yönelik ve sosyal medya üzerinden bu gibi tartışmaların yapılmaması gerektiği yönündeki yapıcı uyarısının da saldırganca karşılık bulması "Başkan Yıldırımkaya'ya bir haller olmuş" dedirtiyor.

Özlem Çerçioğlu'nun eşi Ercan Çerçioğlu'nun sahibi olduğu Jantsa firmasında yıllarca muhasebe müdürü olarak çalışan Başkan Osman Yıldırımkaya'yı Çerçioğlu Ailesi siyasete kazandırdı ve belediye başkanı olmasında önemli rol oynadılar.
Mütevazi kişiliği ile bilinen Başkan Yıldırımkaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ve sergilediği tavır karakteriyle hiçbir şekilde uyuşmuyor.
Başkan Yıldırımkaya'nın beklenmedik tutumunun nedeni olarak, Çerçioğlu Ailesine olan bağlılığından kaynaklandığı şeklinde yorumlar yapılıyor.
Bilindiği gibi; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül arasındaki çekişmede acaba dublör kullanma gereği duyulmuş olabilir mi?
Siyasi kulislerde, Çerçioğlu Ailesinden gelen talimatla Başkan Yıldırımkaya'nın her iki açıklamayı yaptığı konuşuluyor.
"Başkan Yıldırımkaya'ya diyet borcunu ödetiyorlar" şeklinde yorumlar da yapılıyor.

Yaşananlar nedeniyle Parti tabanı gibi, Parti Genel Merkezinin de rahatsız olduğunu düşünüyorum.

Aydın Cumhuriyet Halk Partisi'nde hesaplaşma ve kavga süreci her geçen gün artarak devam ediyor.
Bir taraf yangını söndürmeye çalışsa da diğer taraf yangını körüklüyor.

Aydın'da muhalefet parti temsilcileri de şaşkınlıkla Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşananları ellerini ovuşturarak izliyorlar.
Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş seçmen de yaşananlar nedeniyle üzüntüsünü Parti Yöneticilerine tepki olarak gösteriyorlar.

Bakalım bu işin sonu nereye varacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar