DURMUŞ TUNA
VALİLİK; KİMİN VALİLİĞİ???
Aydın Valiliği tarafından oluşturulan Mal Paylaşım Komisyonu marifetiyle, Aydın'ın mülkleri Ankara'da ilgili ve ilgisiz Bakanlıklara verilmişti. Bu haksızlığa karşı 1,5 yıldır tek başına mücadele veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu Danıştay geçtiğimiz hafta haklı bulmuştu. Topuklu Efe lakaplı Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'na Aydın'ın mülklerinin paylaşımı sırasında komisyonda yer verilmemesi Danıştay'ın da dikkatinden kaçmamış. Şimdi süreç tekrar başladı. Kararın iptaliyle birlikte tekrar Mal Paylaşım Komisyonu oluşturulacak olması dikkatleri Aydın Valiliği'ne çevirdi. Bu aşamada, Aydın halkının ne düşündüğünü karar vericilerin görmesini istedik. Kampanya başlattık ve Aydın halkının görüşüne açtık. Aydın'ın mülklerinin Aydın'da kalmasını isteyip, istemediğinizi bu anketle dile getirebilirsiniz. Komisyonda mülklerin dağıtımı tekrar oylanacak olmasına rağmen komisyondaki üye sayısının dengesiz dağılımı halkı artık endişelendirmiyor. Aydın'ın mülklerinin asıl sahibi Aydın halkı, "Komisyonda Devleti temsilen 7, Belediyeleri temsilen 2 üyelik bulunması artık sorun değil. 'Valilik aynı hatayı bir daha yapmaz' diye düşünüyoruz. Aydın insanının öz malını kimse bizden alamaz. Bu mülkler Aydınlılar'ın vergileriyle alındı. Ankara'da ilgili ve de ilgisiz Bakanlıklar arasında pay edilmesi yanlıştı. Danıştay hatayı gördü ve Aydın'a 'kararını gözden geçir' mesajı verdi. Valilik öncelikle nerenin valiliği olduğuna karar vermeli. Aydın'ın mı yoksa Aydın'ın mülklerini pay etmeye çalıştığı Ankara'daki ilgili ve ilgisiz Bakanlıkların Valiliği mi bilelim. Başkan Çerçioğlu, tek başına verdiği bu haklı mücadelede hukuk savaşını kazandı. Halk için hak mücadelesi verdi. Kendisini kutluyoruz ve teşekkür ediyoruz. Aydın'ın mülklerinin peşkeş çekilmesine izin vermedi." şeklinde tepki gösteriyorlar.
Bu süreçte haksızlık karşısında seyirci kalan Aydın Milletvekillerini de eleştiren Aydın halkı, "AK Parti Hükümetine mensup milletvekilleri yardımcı olmak yerine Aydın'ın mülkleri Ankara'da ilgili ve ilgisiz Bakanlıklar arasında dağıtılması yönünde çaba sarf ettiler. AK Parti eski Milletvekili Erdem ise; Başkan Çerçioğlu'na karşı alaycı bir tutum sergiledi ve 'Ağlamayı bırak, hizmet üret!' diyerek dalga geçti. Sonunda dalga geçilen kendisi oldu ve milletvekili seçilemedi. Diğer AK Partili eski milletvekilleri Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılıç sessiz kalmayı tercih etmişti. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak bu konuda çalışma yapmayıp, sessizliğe bürünmüştü. Aydın'a hizmet için milletvekili seçilenlerin halkın aleyhine bir yol izlemesi kabul edilir değil. Yeni seçilen milletvekillerimiz de bu olaydan ders almalıdır." şeklinde görüş belirtiyorlar.
Gerçek Gazetesi olarak başlattığımız, "Aydın'ın mülkleri Aydın'a iade edilsin mi yoksa Ankara'ya mı gönderilsin?" şeklindeki ankete Aydın halkının görüş belirtmesini bekliyoruz. Görüşleriniz Aydın Valiliği tarafından oluşturulacak komisyona yön verici olacaktır. Ankete desteğiniz daha önceki hatanın tekrarlanmaması açısından çok önemli. Karar vericiler, Aydın halkının bu konuda ne düşündüğünü görmesi açısından da çok önemli. Aydınlı ankete görüş belirterek, gerekirse haklarını söke, söke alacağının mesajını vermeli.
Bu konuda karar vericiler özellikle de Aydın Valisi Erol Ayyıldız Aydınlılık bilinciyle ve Aydın'ı yönetiyor olmanın sorumluluğuyla hareket etmeli diye düşünüyorum. Danıştay kararı nedeniyle olayı rövanş maçına dönüştürmemelidir. Komisyonda yer alacak ilgili ve ilgisiz dairelerin temsilcileri de her ne kadar Aydın doğumlu olmasalar da bu şehrin havasını soluyorlar. Ne demişler, doğduğun değil, doyduğun yerdir.
Çocuklarımızın bizlere emaneti olan Aydın'ın mülklerinin bir inat uğruna ve siyaseten Ankara'ya gitmesine göz yummak ihanettir. Bu ihanet sarmalında kimse yer almamalı ve bu yanlışa kimse imza atmamalıdır. Aksi halde öncelikle Topuklu Efe'nin sonra da halkın tepkisi çetin olur.