UZMAN GÖRÜŞÜ: MAAŞ PROMOSYONU 60 BİN LİRA OLMALIYDI "PERSONEL MAĞDUR EDİLMİŞ"

UZMAN GÖRÜŞÜ: MAAŞ PROMOSYONU 60 BİN LİRA OLMALIYDI "PERSONEL MAĞDUR EDİLMİŞ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki şirketlerde çalışan 4.500 personel için yapılan maaş promosyon ihalesinin düşük tutulması dedikodulara neden oluyor.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARININ PROMOSYON ÖDEMESİ 60.000 TL. OLMASI GEREKTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

1420 personeli bulunan Efeler Belediyesi'nde yaklaşık 1000 kişilik emekçi grubu asgari ücret yani 17.000 TL. maaş alıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde ise, en düşük maaş 22 Bin TL. Büyükşehir Belediyesi'nin personel sayısı da Efeler Belediyesi'nden 3.2 daha fazla. Gerçek Gazetesi Yönetimi olarak bu veriler üzerinden yaptığımız araştırmada, Büyükşehir Belediyesi personelinin maaş promosyonunun üst limit 60 Bin TL. olabileceği belirtiliyor.

EN DÜŞÜK PROMOSYON ÖDEMESİ 40 BİN 100 TL. OLMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLİYOR

Yaptığımız araştırmada bir uzman görüşüne göre de Efeler Belediyesi'nin anlaşma yaptığı banka ile çalışan Büyükşehir Belediyesi'nin en kötü ihtimalle Efeler Belediyesi emsal maaş promosyon ihalesinde olduğu gibi 40 Bin 100 TL. alması gerektiği belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Bin 850 TL. daha az promosyon anlaşması yapmış olması birçok soruyu beraberinde getiriyor.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU NEDEN KABUL ETTİ?

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun böyle bir anlaşmayı kabul etmiş olmasına anlam verilemiyor. Büyükşehir Belediyesi bürokratı İbrahim Gürdal'ın gündeme taşıdığı maaş promosyon ihalesinde diğer belediyelere göre, en düşük anlaşmaya imza atılmış olması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Başkan Çerçioğlu'nun suskunluğunu sürdürmesi nedeniyle soru işaretleri giderilemiyor.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ MAĞDUR EDİLMİŞ GÖRÜNÜYOR

Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz uzman kişiler, "Eldeki veriler personelin düşük promosyon aldığını gösteriyor. Büyükşehir Yönetiminin konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor. Düşük anlaşmaya imza atılmış olması işbilmezlik olarak değerlendirilemez. Efeler Belediyesi'nin yapmış olduğu ihaleyi göz önünde bulunduracak olursak Büyükşehir Belediyesi personeli mağdur edilmiş görünüyor. Personelin ciddi bir maaş promosyon kaybı söz konusu" şeklinde görüş belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.