Üreticilere prim uyarısı yapıldı
Üreticilere prim uyarısı yapıldı
Gerçek Gazetesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Didim İlçe Müdürlüğü 2011 yılı prim uygulamalarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada prim uygulamasına dahil edilen ürünler ve başvuru şartları açıklandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Didim İlçe Müdürlüğü 2011 yılı prim uygulamalarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada 2011 yılı ürünü kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerine destekleme prim ödemesi yapılacağı bildirildi. Buna göre; Kütlü Pamuk için delinte tohum kullananlarda 42 krş, Kütlü pamuk için havlı tohum kullananlarda 35 kr, Dane mısır"da 4 krş, Yağlık ayçiçeği için 23 krş, Buğday için 5 krş ve zeytinyağı için 50 krş olarak belirlenmiştir. Kütlü Pamuk, ayçiçeği üreticileri 2 Nisan 2012 tarihine kadar, Dane mısır ve buğday üreticileri için istenilen belgelerle birlikte en geç 30 Nisan 2012 tarihine kadar İlçe Müdürlüklerine müracaat edilecektir. Zeytinyağı üreticileri için istenilen belgelerle birlikte en geç 1 Haziran 2012 tarihine kadar müracaat edilecektir denildi.
Primlerde yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru için gerekli belgeler ise şu şekilde bildirildi; Başvuru dilekçesi (Muhtarlıklardan alınacak), Alım Satım belgesi (Müstahsil makbuzu veya faturanın aslı ile fotokopisi), Borsa alım satım beyannamesi (onaylı), Sertifikalı Tohum faturası aslı ( Tohumluk fatura tarihi tohumluğun kullanıldığı ekim dönemine uygun olmalıdır) Tohumluk sertifikaları, Tohumluk üretici kuruluşları (bakanlığımızda kayıtlı) ile sözleşmeli üretim yapan üreticilerin aldıkları alım satım belgeleri, İşlenen tarım arazisinin mülkiyeti eşi ve/veya birinci derece akrabalarına(anne-baba ve çocuklarına) ait ise maliklerinin onaylarının bulunduğu muvafakatname ve ürün satışı yapan kişinin vukuatlı nufüs kayıt örneği, Tasiriye(sıkma) Futurası (aslı ve fotokopisi) (Fatura üzerinde üreticinin adı soyadı bağlı olduğu il, ilçe v köyünü gösterir şekilde açık adres, üretici tarafından getirilen zeytinin kilosu, cinsi ve elde edilen yağ miktarı belirtilmiş ve fabrika tarafından onaylanmış olmalı. Zeytin yağı için gerekli olan tasiriye faturalarının tarihi hasat başlangıç tarihi ile son başvuru tarihi arasında olmalıdır ifadelerine yer verildi.
(iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.