TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası’nda kuraklığa dikkat çekecek

TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası’nda kuraklığa dikkat çekecek

TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası’nda kuraklığa dikkat çekecek


Gerçek Gazetesi
TEMA gönüllüleri “Kuraklık Ve Su” ana temasının vurgulanacağı “Erozyonla Mücadele Haftası’nda” TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan’ı ziyaret ederek “Su Çerçeve Yasasının” çıkartılması için desteklerini isteyecek, TEMA’nın bu konudaki çalışmalarını içeren dosyayı sunacaklar. Adana, Ankara, Aydın, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde 345 bini aşkın TEMA gönüllüsü, siyasiler, kamuoyu, toplum ve bireyleri, hayatta kalmak için yapmaları gerekenler hakkında uyaracak ve harekete geçmelerini isteyecekler.
17-23 Kasım.2008 Erozyonla Mücadele Haftası nedeniyle bir açıklama yapan TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, 16 Kasım 2008 Pazar günü Aydın’da “Çamlık-Şirince” arasında Aydın Doğa Sporları ile birlikte TEMA Aydın gönüllüleri “Toprak, Su, Orman Ve Doğaya Saygı Yürüyüşü” yapılacağını söyledi. 17 Kasım 2008 Pazartesi günü İzmir’de “Toprağa Saygı Yürüyüşü” yapılacağını ve 18 Kasım 2008 Salı günü ise Ankara’da TEMA gönüllülerinin TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan’ı ziyaret edecekleri belirten Özdemir, “Kuraklıkla mücadele için ‘Su Çerçeve Yasasının’ çıkartılması gerektiğine dikkat çekecekler, Meclis Başkanımıza TEMA’nın ‘Su Çerçeve Yasası’ ile ilgili çalışmalarını içeren dosyayı sunacaklar ve desteklerini isteyeceklerdir. TEMA gönüllüleri hafta boyunca; siyasiler, kamuoyu, toplum ve bireylerden; üzerlerine düşen sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmelerini isteyeceklerdir” dedi.
Ülkemizin yüzde 97’sinde değişik oranda yaşanan erozyon ve çölleşmeyi önlemek için bazı önlemler alınması gerektiğine işaret eden Özdemir, şöyle konuştu: “Erozyon riski yüksek, yetersiz toprak özelliklerine sahip, nem ve iklim şartları yüzünden tarıma uygun olmayan arazileri mera yada orman örtüsü altına alınmasının sağlanmalı. Toprakların yanlış işlenmesi, amaç dışı kullanılması ,yanlış ekim ve sulanmasının önlenmeli. Çayır ve mera alanlarının tahribinin önlenmesi, geliştirilmesinin sağlanmalı. Orman tahribatının önlenmesi, her türlü kesime son verilmesi, yangınlara karşı gerekli ve en sıkı tedbirlerin alınması, ağaçlandırma çalışmalarına milletçe ve seferberlik halinde hız verilmelidir. Su kaynaklarının azalması veya kaybolmasının neticesinde, taban suyunun düşmesi, toprak tuzlanmasının oluşmasına, toprak,su, orman ve diğer varlıklarımızın en iyi şekilde korunmasına dikkat çekilmelidir” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.