TARİŞ Pamuk Birliği haciz kıskacında
TARİŞ Pamuk Birliği haciz kıskacında
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
TARİfi Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği 19 Ağustos tarihinde yapılacak olan seçimli olağanüstü genel kurula hazırlanırken, TARİfi'in üzerinde de karabulutlar dolaşmaya devam ediyor. Mevcut Birlik yönetimi hala Sökeli pamuk ortaklarının alacaklı oldukları 6.5 trilyon lirayı ödeyecek kaynak bulamazken, Birliğin gayrimenkulllerine de ardı ardına hacizler geldiği açıklandı. Bu yönde açıklamada TARİfi PAMUK BİRLİ⁄İ ÇALIfiANLARI DAYANIfiMA VE DESTEK GRUBU'ndan geldi. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz.
Satışları Birlik için tek çözüm olarak gösterilen Tariş Pamuk Birliği"ne ait gayrimenkuller ardı ardına gelen hacizler nedeniyle çözüm olmaktan çıkmıştır.
% 73" ü Pamuk Birliği" ne ait olan, değerli gayrimenkuller arasında ilk sırada adı geçen ve satışı sık sık tartışma konusu olan Kuşadası Türkmen Mah. 126 Ada, 18 Parsel de bulunan 9958,17 m2 Arsa üzerinde 17.07.200 tarihli, İzmir Kordon V.D. Müdürlüğü"nün 12.436.081,75 TL" lik Kamu haczi olduğu öğrenilmiştir.
Öte yandan % 99"u Pamuk Birliği"ne ait Tasfiye Halindeki Aydın Tekstil A.fi." nin, Aydın Orta Mahalle, 2474 Ada, 2 Parsel de bulunan arsası üzerinde de bir tedbir, bir de haciz kararı olduğu iddiaları da edinilen bilgiler arasındadır.
Kuşadası"ndaki arsa üzerinde haciz işleminin kayda geçirildiği 17.07.2009 tarihinde, Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı basın açıklamasında bu konuya hiç değinmezken Birliğin 300 milyon TL borcu olduğunu, buna karşın 1 milyar TL" lik malvarlığına sahip olduğunu ve bu malvarlığını rehin kabul ederek Devlet tarafından Birlik borçlarının tasfiye edilmesini önermiştir.
Zorlu bir süreçten geçmekte olan Birliğe bağlı üretici ortaklar ve çalışanların alacakları ile diğer borçlara karşılık Birlik Yöneticilerinin açıklamalarında ikinci bir çözüm yolu olarak dile getirdikleri değerli gayrimenkullerin satılmasıdır.
Ancak sözü edilen gayrimenkuller üzerinde haciz ve tedbir kararlarının olduğuna dair edinilen bilgilerden ve iddialardan da anlaşılacağı üzere ilk aşamada satışı düşünülen gayrimenkullerin satışının da üretici ortakların ve çalışanların alacakları ile diğer borçlar için çözüm olmaktan çıktığı anlaşılmaktadır.
Sık sık satışının konu edildiği ve satışı gerçekleştiği halde rahatlama yaşanacağı vaat edilen ve bu nedenle satışı üretici ortaklar ve çalışan kesim tarafından umutla beklenen bu gayrimenkullerin satılsa dahi beklentilere cevap veremeyeceği açıktır.
Halen kurumdan alacaklı durumda bulunan Tariş Pamuk Birliği Çalışanları Dayanışma ve Destek Grubu olarak yine kurumdan alacaklı olan üretici ortaklar ve diğer çalışanlar kadar gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Haciz ve tedbir kararlarına dair edindiğimiz bilgiler ve iddialar yapılan açıklamaların gerçekleri tam olarak yansıtmadığını ortaya koymuştur.
Bu sürecin başından beri üretici ortaklara ve biz çalışanlara kurumdan alacaklarımız ve yasal haklarımızla ilgili yükümlülükler yerine getirilmemiştir. Bizleri çok zor durumda bırakan bu süreçte Birlik Yöneticilerinin sorunların çözümüne yönelik verdikleri bilgilerin doğruluğuna ilişkin tereddütler oluşmuştur.
Bu nedenle de Başbakanlık Teftiş Kurulu"na göndermiş olduğumuz 16.06.2009 tarihli başvurumuzun önemi ve ne denli yerinde olduğu görülmektedir.
Tariş Pamuk Birliği Çalışanları Dayanışma ve Destek Grubu adına Alkan Alkan - Sinan Vural.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.