Takipçisi olacağız
Aydın Ticaret Borsası Aydının hayvancılık sektörünün sorunlarını masaya yatırdı.
Gerçek Gazetesi
Son günlerde yaptığı icraatlarla gündeme gelen Aydın Ticaret Borsası Aydın"ın en önemli sorunlarından biri olan hayvancılık sektörünün sorunlarını da masaya yatırdı. Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanıp TBMM"ye gönderilen "Hayvancılık Sektörünün Sorunları" ile ilgili dosya TBMM"de dikkate alındı. Yapılan bu çalışmanın ardından Aydın Ticaret Borsası"nı ziyaret eden MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, özverili çalışmalarından dolayı Aydın Ticaret Borsası yönetimine teşekkür ederek, konuyla ilgili bir çalışma grubu oluşturulacağını söyledi.
MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu"nun ziyaretinde Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yıldız, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur ve Meclis üyelerinden Önder Özçöllü ve Cihan Can bulundu.
Aydın Ticaret Borsası"nın ilin sorunlarının çözümü konusundaki çalışmalarını takdirle izlediğini kaydeden MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Gönderdiğiniz rapor bize ulaştı ve herkesin ciddiye aldığı bir çalışma oldu. Bu konuyla ilgili olarak bir çalışma gurubu oluşturacağız. Raporun arkasındayız ve her türlü desteği vereceğiz dedi.
AYDIN TİCARET
BORSASI"NIN
TBMM"YE
GÖNDERDİĞİ RAPOR
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı"nın imzası ile TBMM"ye gönderilen raporda hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Gelişen ve değişen dünyada insanoğlunun geçmişte var olan, bugün yaşanan ve gelecekte de hissedilecek önemli ve değişmez sorunlarının başında yeterli ve dengeli beslenme geldiğini hatırlatan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı Bu olgu söz konusu olduğunda, hayvansal ürünler taşıdıkları biyolojik özellikleri nedenleriyle vazgeçilmez ve diğer besin maddeleri ile ikame edilemez bir konumdadırlar. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde kullanılan önemli kriterlerden birisi de kişi başına tüketilen hayvansal ürünler miktarıdır. İnsanoğlu her kg ağırlığı için günlük 1 gr protein tüketmelidir. Bununda en az 1/3 ü hayvansal kökenli proteinlerden karşılanmalıdır. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen protein miktarı 102 gr ve bunun 70 gr. hayvansal kaynaklı proteinlerdir. Ülkemiz-de ise kişi başına 84 gr. protein düşmesine karşın bunun yalnızca 17 gr."mı hayvansal kaynaklı proteinlerdir. Ülkemiz-de hayvancılık sektörünü süt sığırcılığı ve besi sığırcılığı olarak ayırmak pek mümkün değildir. İkisini birlikte ele almamız gerekmektedir. Çünkü ABD"deki gibi büyük besi çiftlikleri ve aynı zamanda ülke-mizde beslenmekte olan belirli bir besi ırkı yoktur. Besiye aldığımız havyanlar süt sığırcılığı işletmelerinde dünyaya gelen sütçü ırk karakterindeki erkek buzağılardır. Bu hayvanlar besi ırkları gibi et üretemeyip et kaliteleri de besi ırklarına oranla daha düşük ve et üretim maliyetleri daha yüksek olmaktadır. Ülkemizde besi hayvanına yönelik, devlet tarafından gerekli destek verilmemektedir. Bunun yanı sıra ülke koşullarına uygun bir besi ırkı seçilerek bunun üretimi için besicileri teşvik etmelidir dedi. (iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.