Sivil Toplum Örgütleri ve AK Parti

Sivil Toplum Örgütleri ve AK Parti

Sivil Toplum Örgütleri ve AK Parti Yönetimi Ticaret Odası’nda biraraya geldi


Gerçek Gazetesi
Zeki KEMİKLİOĞLU
Sivil Toplum Örgütleri bu ay ki toplantısını Söke Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirdi.
Toplantıda AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlayan STK"lar Söke Çayının ıslahından, atıl binaların durumuna kadar bir çok sorunu masaya yatırdılar.
Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran açılış konuşmasında “Ankara"ya gitmeden sizlerle bir arada olmak ve Ankara ziyareti ile ilçemize nasıl faydalı oluruz diye düşüncelerimizi paylaşmak istedik” diyerek şöyle devam etti, “Söke"de yapılması ve çözülmesi gereken konular için Ankara"da temaslarımız olacak. Başta ovamıza elektrik hizmetinin gelmesi ve bu çalışmaların hızlandırılması, Söke çayının ıslahı, pamuğun son durumu ve bu konunun Zafer Çağlayan ile görüşülmesini düşünüyoruz. Atıl vaziyetteki binaların akibetinin ne olacağı, Tayem"in (ziraat okulun) üniversiteye devri konuları da gündemimizde. Bunun yanı sıra askeri birliğin bir süreliğine daha kalacağını öğrendik. Biz buranın bir süre daha kalması değil, daha da genişletilmesini istiyoruz. Üniversite ve KPSS sınavlarının Söke"de yapılması düşüncesindeyiz. Sınavların ilçemizde yapılması Didim ve Kuşadası ile birlikte geniş bir kitleye hitap edecektir. İşkur binasının devri ile milli piyango idaresinin bir çok yerde okul ve yurt yaptığını biliyoruz, burada da yapmalarını sağlamak için çalışma yapacağız. Son olarak üniversitenin 7 bölümünün önümüzdeki yıl tamamının faaliyete geçmesi ve OSB"de sene sonuna kadar 4 veya 5 fabrika hizmete girecek her şey daha iyi olacak"" dedi.
AKP Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım, “Başkan beni arayarak sivil toplum örgütleri ile beraber olacağımızı bildirdi ve bundan mutluluk duydum” dedi.
Yıldırım daha önceki toplantılarda da bu konuların görüşüldüğüne dikkat çekerek, konulara vakıf olduğunu belirtti. Üzerlerine düşen dgörevlerine yerine getirmekle yükümlü olduklarını sözlerine ekleyen Yıldırım şöyle devam etti, “Ovaya elektrik gelmesi çok büyük maliyet gerektiren bir iş, ancak bizler külfeti ne olursa olsun bu elekriğin gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Atıl binalar için çalışmaları yakından takip ediyorum, D.S.İ"nin binasını üniversiteye kazandırmak istiyoruz. TAYEM (ziraat okulu) Türkiye"de 2 adet var bununla da temaslarımız var. İşkur zaten bünyemize geçmişti, 2 nolu sağlık ocağı çürük çıktığı için vazgeçildi. Diş hastanesi fevkalede iş yapıyor bu binaya yeni ilaveler yapılması için çalışıyoruz. 10 ünite daha yapılacak. Öte yandan Aydın büyük şehir olacak. 2013 yılında da statüsü açıklanacak. Büyük bir olasılıkla Kocaeli ili örnek olacak diye düşünüyorum. Büyük şehrin büyük avantajların dan yararlanacağız, bazı illerin müracaatı olmasına rağmen büyük şehir olması için kabul edilmediğini biliyoruz. Biz bu konuda çok şanslıyız, bu şanşımızı yakalamamız için Aydın ve Söke"de seçimi kazanmamız ve bu nimetlerden payımızı almak için canla başla çalışmamız gerekir. Birlikte yapacağımız çalışmalar ve iletişimimizle gerekli yerlere başvurularımızı yapıp sorunlarımızı çözeriz” dedi.
Toplantıda konuşan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamukta yaşanan gelişmelere ve Söke çiftçisinin içinde bulunduğu duruma değinerek şunları söyledi, “Geçen sene sezon başlamadan açıklanan ürün fiyatları bu sene açıklanmadı, pirimler ne olacak belirsizliğini koruyor. Narenciyede, zeytinde ve diğer ürün fiyatlarında düşüş var. Geçen yıl çiftçiler verdikleri dosya karşılığında Ziraat Bankasından sezon için tarlaya girmeden borç para almıştı. Bunun bu yılda uygulanmasını istiyoruz. Menderes nehri temizleniyor ve güney kısmında tapulaşma çalışmaları yapılamıyor. Bu nedenle bazı köylerde büyük sıkıntı var, Beşparmak ve sarı çay barajları hızlandırılsın istiyoruz, bin köye 1000 gölet projesinden bizim köylerimize de yapısın hızlı bir tempoda olursa köylerimizin kalkınmasıda o derece hızlanmış olacak"" dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, sözlerine çiftçinin en büyük sıkıntılarından olan 2. el pamuk toplama makinesi sorununun çözülemediğini belirterek başladı. Balçık, yaş sınırı 2006 olarak belirtilen toplama makinelerinin 2002 olarak baz alınması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi, “Bu makineler yılda 1 ila 1,5 ay çalışıyor ve düzenli bakımı yapılıyor. Yeni makineler çok pahalı. 2. eller yarı fiyatı ve daha aşağıdalar. Geçen yıl Nisan ayında pamuk fiatları açıklanmıştı. Şu ana kadar daha bir şey yok. 700 bin ton açık var fiyatlar açıklansın ki çiftçi pamuk ekiminden kaçmasın. Tarım Bakanlığınca açıklanan mazot fiyatlarında 15 litre bazı en iyi seviye, ancak Söke"de 25 litre baz alıyoruz. Bunları da göz önünde bulundurmalıyız. Mazot 4 lira oldu ÖTV ve KDV kalksın. Öte yandan alınan karar gereği zeytinyağı fabrikaları sıkıntıda. 3 ay gibi bir süre iş yapıyorlar ama margarin ve benzeri fabrikalar 12 ay hiç durmadan çalışıyor. Zeytin yağı fabrikalarının durumu tekrar gözden geçirilmeli. Ayrıca zeytinyağı piriminin yine 1000 lira olmasını istiyoruz. Yunanistan"da standart 2 mahlıç pamuk 4 lira 20 kuruş, bizde 3 liradan işlem görüyor. 9 Nisan"da pamuk çalıştayı Söke"de olacak. Bundan dolayı çok mutluyuz. Sulama Birliğinin Borsa binamızda bulunmasından rahatsız değiliz ama, bizimde kendimize göre projelerimiz var onları yapamıyoruz"" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.