YAPI KAYIT BELGESİ NASIL VERİLDİ?

Üç beton santrali işletmecisine sağlanan imtiyazlı durum sayesinde her türlü belgeyi alabilmişler...

Didim mera alanını işgal eden Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmelerine  Yapı Kayıt Belgesi neden ve nasıl verildi?

Toplam 240 Bin TL. ot bedeli karşılığında 3 beton santrali işletmecisi tarafından kiralanan mera alanının amacı dışına çıkılarak kullanılmasına ve de beton santrali kurulmasına göz yumulması Didim halkının ve çevrecilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

HER TÜRLÜ BELGEYİ ALABİLMİŞLER
Mera alanlarına Yapı Kayıt Belgesi verilemeyeceğini belirten sektör temsilcileri çifte standarda anlam veremiyorlar. Üç beton santrali işletmecisinin mera alanında bugüne kadar istediği gibi hareket etmesine göz yumulduğu için Kapasite Raporu ve Yapı Kayıt Belgesi gibi birçok belgeyi rahatlıkla alabildikleri belirtiliyor.

DEVLET KURUMLARINDA BİR ŞEYLER TERS GİDİYOR
Basında çıkan haberler nedeniyle imtiyazlı durumları kısmen de olsa kısıtlandığı görülen üç beton santrali işletmecisinin yine de istedikleri belgeye ulaşabildikleri  iddia ediliyor.
Çivi çakılmaması gereken mera alanında olmalarına rağmen, hız kesmeden genişlemeye ve büyümeye devam eden beton santrali işletmecilerinin Yapı Kayıt Belgesi alabilmiş olmaları Devlet Kurumlarında bir şeylerin ters gittiğini gösteriyor.

DEVLET DAİRELERİ MESAİ DIŞINDA BİLE EMİRLERİNDE
Gizli bir el yardımıyla yıllardır mera alanı peşkeşi yaşandığını belirten vatandaşlar, "Önce 2003 yılında Ufuk Hazır Beton santraliyle başlayan mera alanı işgali, 2004 yılında Kösem Beton ve son olarak 8 yıl önce faaliyete başlayan Değişim Beton ile devam etti. Bu işletmelerin Devlet Kurumlarında dokunulmazlıkları var. İstedikleri belgeyi istedikleri şekilde alabiliyorlar. Daire Müdürleri ve memurlar mesai saatleri dışında dahi emirlerinde. Evrakta tahrifat yapılarak Kapasite Raporu aldıkları iddia ediliyor. Mera alanlarında çivi çıkılamaz deniliyor ancak beton santrallerine Yapı Kayıt Belgesi verilmiş ve istediğiniz gibi hareket edin denilmiş. 2003 yılında çıkan Mera Kanunu Didim'de bir şekilde  yok sayılıyor. Mera Kanunu'ndaki boşluklar beton santrallerinin lehine yorumlanıyor. Verilmemesi gereken belgeler ve izinler verilerek üç beton santralinin önü açıldı. Mera alanında sebep oldukları çevre kirliliği ve doğa tahribatı da Devlet Kurumlarında gördükleri imtiyazlı durumdan kaynaklı" şeklinde tepki gösteriyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri