Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Adalet ve Kalkınma Partisi Söke İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Aliyul Murteza Güzelyağdöken ile AKP il Genel Meclisi Üyesi Akif Pala, dün Söke Ziraat Odası’na ziyarette bulundular.
Yağdöken, iktidar partisi olarak çalışmaları hızla sürdürdüklerini, AKP iktidarının ülke genelinde iyi işler yaparken kendilerinin de yerelde Söke’ye hizmet getirebilmek için çalıştıklarını belirtti.
Yağdöken; “İktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları olarak el ele vererek Söke için güzel şeyler yapmak mecburiyetindeyiz. İmkanlar sınırlı, olanaklar yetersiz. Ancak tüm şartlara rağmen şu anda gerilemeye başlayan Söke için bir şeyler yapmaya mecburuz. Söke’de tarımdan ziyade yeni gelir kaynakları yaratmamız gerekir.
Çine Barajı’na 2008 yılı ödeneklerinin ilk etapta 40 milyon YTL. Çıkarıldığını ikinci olarak 15 milyon YTL daha çıkarıldığını değerli milletvekillerimizden öğrendik. Şu anda 55 metre civarında olan gövde yüksekliğinin 90 metreye ulaşmasıyla su tutmaya başlanılacak. Başta değerli Ahmet Ertürk ve diğer milletvekillerimiz Aydın’a hizmet getirebilmek için her konuda çalışmalarını sürdürüyorlar.
Tarım Bakanlığımız, 1998’den itibaren tarımda Bölgesel Destekleme planları içinde. Böylece Söke Pamuğuna verilen destek ile Urfa pamuğuna verilen destek aynı olmayacak. Destekler, ürün kalitesi ve dekarda alınan verim miktarına göre ayarlanınca Söke çiftçisi rahat edecek” dedi.
Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek te önceki gün Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğunu, daha önce Sökeli üreticilerin kuraklık ve susuzluk nedeniyle yöremizin afet kapsamına alınması isteğine olumlu cevap verileceği sinyalleri aldıklarını, Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının ertelenmesinin yanında özel bankalara olan borçlarının da ertelenmesi için çalışmalar yapıldığını öğrendiklerini belirtti.
Örnek, “Yukarıda değindiğim konuların yanı sıra Sökel üreticimizin en büyük bir sorunu da ovamızda elektrik olmayışıdır. Biz ovamızın her yerine elektrik getirilmesini istiyoruz. Elektrik getirilmesiyle, Söke Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ortak çalışmalar yaparak ovamızın ürün desenini değiştirebiliriz. Seracılık, besicilik gibi çeşitli alternatifler oluşabilir. Sulamada üreticimizin maliyeti düşer. Siyasilerimizin diğer isteklerimizin yanı sıra bu isteğimizin de yapılabilmesi için çalışmalar yapmasını bekliyoruz” dedi.