TÜRGEV'E MİLYONLARCA LİRA BAĞIŞ YAPAN CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI KİM?

DURMUŞ TUNA

Cumhuriyet Halk Partisi düşmanlığı yaptığı için, geçtiğimiz hafta Partiden ihraç edilen Ergün Poyraz isimli şahıs; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef alarak günlerdir yaptığı küfür, hakaret ve tehditlerini sonlandırmak zorunda kaldığı gibi, aynı zamanda Topuklu Efe lakabıyla bilinen Çerçioğlu'nu savunmaya başladı.
Eşi ve çocukları 9 yıldır Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nde istihdam edildiği halde küfür, hakaret ve tehditlerini sürdüren şahsın geri adım atmasındaki sebep, elindeki kozun hiçbir değerinin kalmamış olmasıdır.

2017-18 yıllarında yine Parti suçu işlediği için disipline sevk edilen küfürbaz iftiracı şahıs; Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla ve Disiplin Kurulu Başkanı Vasfı Suha Bayırlı'nın devreye girmesiyle ihraç olmaktan kurtulmuştu. 2017-18 yıllarında yaptığı paylaşımlar sonrası adeta imtiyazlı durum elde etmişti. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı" paylaşımı kendisi açısından güzel günlerin başlangıcı olmuştu. TÜRGEV Vakfı paylaşımları nedeniyle dikkatleri üzerine çekse de, sonrasında sessiz kalmayı tercih etmişti. TÜRGEV Vakfı'na bağış yapan belediye başkanını yakında çıkacak kitabında açıklayacağını belirttiği paylaşımı sonrası resmen dokunulmazlık zırhına büründürülmüştü. Yakında çıkacağını belirttiği ve şantaj malzemesi olarak kullandığı kitabı 7 yıl sonra yayınladı ve TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı konusuna girmedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı "astığım astık, kestiğim kestik" türünden paylaşımlarla onlarca Cumhuriyet Halk Partili ismi hedef alarak itibarsızlaştırma girişiminde bulunduğu halde Özlem Çerçioğlu hiçbir şekilde müdahale etmedi. Küfürbaz ve iftiracı şahıs; 2015 yılından itibaren Özlem Çerçioğlu ile çalışmaya başlasa da, 2017-18 yılları dönüm noktasıydı ve ikilinin önemli işlere imza attıkları tarihtir. Zaman içerisinde, Başkan Çerçioğlu'nun kalemşorü durumuna gelen küfürbaz ve iftiracı şahsın kendisi ile birlikte aile bireylerine sahip çıkıldı. Özlem Çerçioğlu kalemşorü için, bir aileden en fazla bir kişi (Genel Merkez nezdinde talep olması halinde bile gerçekleşmeyen) Büyükşehir Belediyesi'nde istihdam edilebilir kuralını çiğnedi ve üç kişi istihdam ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partili Aydın milletvekillerini, belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını, Parti kademelerindeki yöneticiler hedef alınıp; linçlenseler de, Özlem Çerçioğlu'nun desteği gözle görülür bir şekilde artarak devam etti. Eşi ve çocukları Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki şirketlerde işe yerleştirildiler. Cumhuriyet Halk Partilerin küfürbaz ve iftiracı şahıs tarafından hedef alınarak, itibarsızlaştırmaya çalışılması olayları Özlem Çerçioğlu'nun isteğiyle gerçekleşmiştir. İtibarsızlaştırma çalışmaları sonrasında sırtı sıvazlanıp, şımartılmıştır. Yalnız veya eşiyle birlikte başkanlık makamında defalarca ağırlanmıştır. Ziyaretlerden fotoğraflar paylaşılmak suretiyle, problem olarak görülen partilere mesajlar verilmiştir.

Evet!
Gelelim asıl konumuza.
Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edildikten sonra kontrolünü yitiren ve Özlem Çerçioğlu'nu da ihracından sorumlu tutup, hedef alabilen Ergün Poyraz isimli şahsın dünden itibaren sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şaşkınlıkla karşılanıyor.
TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğu yönündeki imaları hatırlatmam büyük endiş yarattı.
2017-18 yıllarındaki imalardan rahatsız olunduğu halde aynı hassasiyeti göstermeyen küfürbaz ve iftiracı şahıs bu kez farklı yaklaşım sergilemeye başladı. Elindeki kozun hiçbir önemi kalmayacağını anladığı için panikledi ve Özlem Çerçioğlu'nu savunmaya geçti.
Aydın merkezden yayın yapan Aydın 24 Haber sitesi tarafından 2018 yılında yapılan haberde, "CHP'Lİ BELEDİYEDEN TÜRGEV'E MİLYONLUK BAĞIŞ" başlığı kullanıldı ve Özlem Çerçioğlu'nun işaret edildiği bir haber yalanlandı. Özlem Çerçioğlu ile Ergün Poyraz o habere cevap vermediler ve sessiz kalmayı tercih ettiler.
Bugün ise; TÜRGEV Vakfı'na yapılan bağışı gündeme getirmem ve bağış yapan Belediye Başkanı ismini tartışmaya açmam üzerine, taraftardan beklenmedik tepkiler gelmeye başladı.

Aydın'da herkes tarafından bilinen bir durum var. Özlem çerçioğlu hiçbir şekilde sosyal medya hesabı kullanıp, kimseye cevap vermez. Bu işi bugüne kadar hep bir gazeteci üzerinden yapmıştır. Bu görevi düne kadar ben üstleniyordum. Özlem Çerçioğlu'nun sosyal medyadaki sesi, sözcüsüydüm.
Sosyal medya sözcüsü konumundaki gazeteciyi Özlem Çerçioğlu bizzat kendisi arar, Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yemen arar, Basın Daire Başkanı Onur Arazsu arar, ASKİ Genel Müdür Vekili Hakan Olgaç arar veya mesaj atılmak suretiyle bilgilendirir. Özlem Çerçioğlu'nun sosyal medyada sözcüsü konumundaki gazeteciyle bu şekilde iletişim kurulur ve hareket edilirdi.
Şahsıma bu şekilde gönderilmiş 1000 tane mesaj vardır.
Neticede 10 yıl hizmet verdim ve 2014 yılının 8. ayından itibaren Özlem Çerçioğlu'nun en yakınındaki gazeteci olarak çalıştım.

Özlem Çerçioğlu'nun benden sonraki sosyal medyada sözcüsü CHP Efeler İlçe Başkan Yardımcısı Ali Fırat Özbulat oldu. Özbulat'ta durum biraz farklı.
Vefasızlık ve nankörlükleri sonucunda sütten ağızları yandığı için artık yoğurdu üfleyerek yiyorlar.
Yayınlanacak yazı metni hazır bir şekilde sosyal medya sözcüsüne gönderiliyor ve paylaşım yapılıyor.
Son günlerde basında yapılan paylaşımlarda, kullanılan sosyal medya hesabı şifresinin Büyükşehir Belediyesi'nde de olduğu iddia ediliyor.
Özlem Çerçioğlu'nun sesi, sözcüsü konumundaki o sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şahsıma yönelik çirkin ifadeler kullanıldığını gördüm. Küfür, hakaret ve tehdit içeren paylaşımlar yapılmaya başlanmış. Bu tür yaklaşımlardan uzak durmaları konusunda uyardığım halde, anlamıyorlar. TÜRGEV'e bağış yapan CHP'li Belediye Başkanı konusunu gündeme taşımam anlaşılan ürkütmüş ve tedirgin etmiş ki, çirkin ifadeler kullanılıyor.

TÜRGEV Vakfı konusunu 2018 yılında ilk kez gündeme taşıyan Aydın 24 Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi ve Yazarı Servet Töz olmuştur. Tek kelime cevap vermeye cesaret edilememişti. Servet Töz haberinde Özlem Çerçioğlu açık açık işaret ettiği halde sessiz kalınması istenmişti. İddianın üzerine gidilmedi ve unutturulmaya çalışıldı. Servet Töz muhatap alınmadığını görünce haberin devamını getirmedi. Halbuki, ısrarcı davransaydı haberi bugünkü etkinşn daha fazlasını yapacaktı, çünkü 2019 mahalli yerel seçimlerine 9 ay kalmıştı.

Servet Töz'e TÜRGEV Vakfı üzerinden cevap verilmedi ancak Büyükşehir Belediyesi'nden fonlanan gazeteciler tarafından hedef alınıp; itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı haberler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta olarak işe girmek isteyen bir vatandaş konusunda aracı olduğu ve bir maaş kadar avanta istediği yönünde haberler yapıldı.
Bugün de durum farklı değil.
Küfür, hakaret, tehdit ne ararsınız var!

O gün ellerini avuşturarak seyreden Ergün Poyraz isimli küfürbaz ve iftiracı şahsın; bugün ise, "TÜRGEV'e bağış yapan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu değil" çıkışı oldukça manidar.
Servet Töz'de gösterilmeyen refleks bugün gösteriyor olması eş ve çocuklar durumumdan kaynaklı. Büyükşehir Belediye'sinde istihdam edilen aile fertlerine rağmen söz dinlemeyen hatta Özlem Çerçioğlu'na bile meydan okuyan şımartılmış şahsın davranışları TÜRGEV Vakfı konusunun 7 yıl sonra yeniden gündeme gelmesinde en önemli etkendir.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı başta olmak üzere, önceki dönem Genel Başkana, Aydın Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Partili Yöneticilere ağza alınmayacak küfürler, hakaretler, iftiralar yapıldığı halde hiçbir şekilde müdahale edilmemesinin sebebi TÜRGEV Vakfı'na yapılan bağış konulu paylaşımlarıdır.

Özlem Çerçioğlu için, "Allah belanı versin" ve "Ey Özlem Çerçioğlu sen ne hain bir insanmışsın" şeklindeki çirkin paylaşımlarına rağmen, Ergün Poyraz isimli şahsın aile bütçesine her ay yaklaşık 100.000 TL maaş desteği yapılmasının sebebi de TÜRGEV Vakfı'na yapılan bağış konulu paylaşımlarıdır. TÜRGEV Vakfı'na yapılan bağış konusu Ergün Poyraz'ın elindeki bir kozdur. 2019 yılı mahalli yerel seçimleri öncesinde yaptığı gibi; 2024 yılı mahalli yerel seçimleri öncesinde de, özellikle Kuşadası'nda İYİ Partili isimlerle buluşmalarında bu konuyu dillendirmiştir. Elinde dekont olmadığını ancak temin edebileceğini söylemiştir.
Küfürbaz ve iftiracı Ergün Poyraz'ın boşboğazlığı TÜRGEV Vakfı konusunu tekrar gündeme taşımıştır.

TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan CHP'li Belediye Başkanı ama Özlem Çerçioğlu'dur ama başka bir CHP'li Belediye Başkanıdır!
Özlem Çerçioğlu ama kendini koruyordur ama bir başka CHP'li Belediye Başkanını koruyordur!
TÜRGEV Vakfı'na yapılan milyonlarca lira bağış konusu, bağış yapan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanının siyasi hayatının sonlanması demektir.
Dün geç saatlerde yaptığım paylaşımımda, konuya açıklık getireceğimi ve son noktayı koyacağımı söylemiştim.
Konuya son noktanın konulabilmesi için bağış dekontu şart!
Belgisiz son noktanın konulaması beklenemez.
Yazımı açık kapı bırakarak sonlandıracağım.
Benim açımdan böylesi daha iyi.
Bu dakikadan sonra, Özlem Çerçioğlu'nu kendisine rakip gören her kim varsa, araştırsın, bulsun, buluştursun, kamuoyuna duyursun.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü hiç kimse yapamazmış ve her kim ne halt işlediyse pisliğinizi kendisi temizlesin.