Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun büyük önem verdiği proje kapsamında çiftçilerden doğal gübre alımına başlandı. Projeye bir destek de doğal Sökeli Ahmet Katipoğlu ve Beliğ Azbazdar’dan geldi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bir projesi daha Türkiye gündemine oturdu. Birçok projesiyle tarım ve hayvancılık alanında üreticinin desteklenmesini hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, hem çevrenin korunması hem de doğal gübre kullanımının arttırılması için yeni bir uygulama olarak doğal gübre üretimine başladı.
AYDINLI ÜRETİCİNİN DOĞAL GÜBRE İHTİYACI KARŞILANACAK
Hayvansal atıklarını depolama ve uzaklaştırma sorunu yaşayan vatandaşların bu sorununa da çözüm olacak projede ahır artıkları ve hayvan dışkıları Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yerinden alınarak depolanıyor.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ DE ÖNLENECEK
Projeyle, ahır artıkları ve dışkının çevre kirliliğine neden olması da önlenirken özellikle sinek sorununa da çözüm oluyor. Proje kapsamında toplanan gübreler İncirliova’da ki depoda doğal şartlarda olgunlaştırılacak. Olgunlaşan gübreler Aydınlı çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu çalışma ile vatandaşların hem daha temiz bir çevrede yaşamaları hem de bu atıkların gübre olarak değerlendirilerek tekrar çiftçilerin kullanımına sunulması sağlanacak. Doğal şartlarda olgunlaştırılıp Aydınlı üreticilere ise olgunlaşmış bu gübreler ücretsiz olarak dağıtılacak.
SÖKELİ ÇİFTÇİLERDEN TAM DESTEK
Türkiye gündeminde de yankı bulan Topuklu Efe’nin bu projesi Sökeli çiftçilerden de tam destek gördü. Söke’de çiftçilik ile uğraşan Beliğ Azbazdar ve Ahmet Katipoğlu Topuklu Efe’nin doğal gübre projesine katıldı. Azbazdar çiftliğinden alınan gübreler İncirliova'daki Doğal Gübre Üretim Alanı'nda götürüldü.
AZBAZDAR:”TARIM OLMAZSA OLMAZIMIZ,TOPUKLU EFE’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Projeye gübrelerini veren Beliğ Azbazdar,” Yerli ve milli olan her şey biz tarımcılar için çok önemlidir. Türkiye yerli ve milli ürünlerini üretmek zorundadır. Hayvancılık, çiftçilik ve üretim şu içinde bulunduğumuz salgın hastalık sürecinden dolayı daha da ön plana çıktı. Ülke olarak biz mutlaka yetiştirmeliyiz. Hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hem de sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamak için. Biz de atadan kalma mesleğimizi devam ettirirken küçük çaplı hayvancılığımızdan çıkan gübrelerin böyle güzel projelerde değerlendirilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Tarımın ve üretimin bir fiil içindeyiz. Tarımı ve üretimi destekleyen herkese teşekkür ederim. Tarımın içinde olan herkesle iyi ilişkiler içinde olmayı onlara destek olmayı kendimize görev biliriz. Tarım bizim olmazsa olmazımızdır. Önemli olan tarımda sürdürülebilirliktir. Kendi yerli çeşitlerimizle kendi yerli tohumlarımızla üretilen ürünler bizim için hazinedir. Bu yüzden böyle sürdürülebilir projeler ürettiği için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. “ dedi.