TKDK AYDIN OKUL ÇANTASI DAĞITIMINI TAMAMLADI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında 6 ilçemizde köy okullarındaki öğrencilere toplam 500 adet okul çantası dağıttı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında 6 ilçemizde (İncirliova, Germencik, Yenipazar, Koçarlı Bozdoğan, Karacasu) köy okullarındaki öğrencilere toplam 500 adet okul çantası dağıtımını tamamladı.

Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD kırsal kalkınma hibe programı çerçevesinde, üreticilere yönelik projelerin tanıtılması amacıyla kırsal alanlardaki yerleşim bölgelerinden ilk olarak İncirliova Sınırteke ve Erbeyli İlkokulu öğrencilerine 98 adet okul çantası dağımı ile başladı. Süreç daha sonraki günlerde; Bozdoğan Haydere İlkokulu 117 adet, Karacasu Ataeymir İlkokulu 50 adet, Koçarlı Mersinbeleni İlkokulu 84 adet, Yenipazar Karacaören İlkokulu 71 adet ve son olarak Germencik Çamköy İlkokulu 80 adet olmak üzere toplam 500 adet çantanın öğrencilere dağıtımı ile tamamlandı.

Etkinliklerimize İl Koordinatörümüz Arzu AKAR ile birlikte farklı günlerde; İncirliova Kaymakamı Canan Hançer BAŞTÜRK, Germencik Kaymakamı Turgay GÜLENÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman EKİCİ, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ALTINTAŞ katılım sağladı. Sürece katkılarından dolayı başta Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile ilçe teşkilatlarından Müdürlerimiz ve Muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Etkinliklerde Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimizle sohbet imkânı bulan Koordinatörümüz Arzu AKAR “ Aydınımızda topraklarımıza sahip çıkmanın geleceğimiz açısından önemine vurgu yaparak, TKDK’nın kırsalda üretimin artarak modern şekilde devam etmesine, ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesine destek olduğunu açıkladı. Öğrencilerin meslek seçimlerinde Ziraat Mühendisliği, Veterinerlik, Gıda Mühendisliği gibi meslekleri de düşünebileceklerini ve ilerde bilimsel, rasyonel üretim gerçekleştiren iş adamları, iş kadınları olabileceklerini de hatırlattı.

AKAR, öğrencilere TKDK desteklerini tanıtan broşür de vererek “ Devletimiz köylerde işini büyütmek isteyen üreticilere geri ödemesiz para desteği sağlıyor, bunları anlatan broşürlerimizi Anne ve babalarınıza selamımızı söyleyerek iletin. Anne babanız bize gelsin misafirimiz olsun biz desteklerimizi anlatalım” dedi.

Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimize misafirperverlikleri için teşekkür eder, öğrencilerimize ve tüm Milli Eğitim camiamıza başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

Kırsal kalkınma hedefimiz doğrultusunda kırsal bölgelerde tarım ve hayvancılığın yanı sıra tarım dışı üretim ve iş olanaklarının geliştirilmesi, insanlarımızın refah seviyelerinin artırılmasını amacıyla, IPARD Programı kapsamında Aydın İlimizde bugüne kadar 237 projeye 326,2 Milyon TL hibe desteği sağlandı. Bu hibe desteğiyle 708,5 Milyon TL'lik yatırım hayata geçirildi, yaklaşık 2500 kişiye istihdam sağlandı.

Tamamı geri ödemesiz hibe olarak yatırımcılarımıza sunulan bu destekler ilimiz ekonomisine kuşkusuz büyük bir kazanım sağlıyor. Devletimizin ve AB eş finansmanı ile sağlanan IPARD programı fonlarının ilimiz ekonomisine, istihdama ve üretime katkı sağlarken, elde edilen sonuçlar ve ortaya çıkan yatırımlar bizleri gururlandırıyor.

İlimizin tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsal kalkınma alanında sahip olduğu potansiyeli en etkin şekilde yatırıma dönüştürmek için faaliyetlerimiz tüm enerjimizle devam etmektedir.

Bu yıl içerisinde uygulamaya konulan IPARD III programı kapsamında, Aydınlı yatırımcı ve çiftçilerin söz konusu fonlardan daha yüksek düzeyde faydalanabilmesi için yatırım düşüncesinde olan tüm vatandaşlarımızı Koordinatörlüğümüze bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri