Sayın Başbakan õnce kendi bakanının yarattığı ve sonradan dönüp garabet dedikleri Milli Eğitim Sisteminde (milli olmasaydı ne olurdu acaba) çocuğumuzun SBS dedikleri sınava girmesi için Söke Lisesi'ne gittik.
Gençliğimizin ve mücadele günlerimizin en güzel yıllarını geçirdiğimiz okulumuz aynı heybetiyle duruyordu. İçeri öğrencilerden başkasının girmesi yasak olduğundan kapıdan göz ucuyla şöyle bir baktım.. Kalabalık günlerimiz çoğaldı gözümde. İşgaller, boykotlar ve sair. Sanki arkadaşlarımız koridorlarda yürüyormuş gibi, zil çaldı da kantine indik.
Başarının sırrı nedir, iyi bir aile, iyi bir okul, iyi bir çevre ve en önemlisi kalıcı arkadaşlıkların var olduğu güzel bir SINIF değil mi? Uzun yıllar birlikte geçirilen bir sınıfta tüm çocuklar ortak paylaşımın ne olduğunu, birbirine sarılmanın güzelliğini, destek olmayı, birlikte başarmayı öğrenirler.
İlköğretimi sekiz yıla çıkarmanın anlamı nedir çocukların karşılıklı birbirlerini geliştirerek büyümeleri, toplumsal yaşamı, dostluğu öğrenmeleri değil mi?
Yoksa her yılı başka bir okulda ya da başka bir sınıfta geçiren bir öğrencinin kalıcı dostluklar, arkadaşlıklar kurması mümkün mü? Ya da bu duyguyu anlayabilmesi?
Öğrencilerin ve çocuklarımızın geleceğini güvence altına alamayan, onları daha ilköğretime adım attıkları andan itibaren birer YARIŞ ATI GİBİ yetiştirmemize neden olan bu garabet Milli Eğitim sistemindeki bir takım başların çocuklarımıza yaptıkları yetmiyormuşçasına şimdi de çocuklarımızın en güzel günlerinin geçtiği okullarını kapatmaya çalışıyorlar, ya da onları okullarından kovmaya.
Okula yıllardır ek bina yapmayı beceremeyen Aydın ve Söke Milli Eğitim Müdürlükleri çareyi okulu kapatmakta ya da çocukları aşina oldukları ve bağlandıkları okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ve sosyal çevrelerinden ayırmakta buluyorlar. Hangi okuldan mı söz ediyorum. SIDIKA İLKÖGRETİM OKULUNDAN.
Aldığımız son bilgilere göre, Aydın Milli Eğitim ve Söke Milli Eğitim Müdürlükleri öğrencilerden ve velilerden habersiz yaptıkları gizli çalışmalarında yeni eğitim yılında Sıdıka İlköğretimin bir kısım öğrencilerini başka okullara nakledeceklermiş.
Bu çalışmayı velilerin tepkisinden kurtulmak için gizli yapıyorlarmış ve bir anda kararı kamuoyuna sunarak taşımayı gerçekleştireceklermiş.
İlgili ve yetkili kişiler bu taşıma kararını alırken, acaba bu taşınma sonucu bir kısım öğrenciler üzerinde oluşacak olan olumsuzlukları düşündüler mi?
Hangi hak ve yetkiyle yıllardır bir arada bulunan ve okullarına, öğretmenlerine alışmış olan öğrencileri ayırmaya kalkıyorlar.
Acaba bu taşıma konusunda velilerin ne düşündüğünü biliyorlar mı? Acaba veliler taşımayı kabul edecek mi? Hepsinden önce acaba öğrencilerin bu konudaki talepleri nedir neden araştırılmıyor?
Çocuklarımız futbol topu mu da her gelen kafasına göre bir şeyler yapıyor!
Öğrencilerimizi SIDIKA İLKÖĞRETİM'E KAYIT ETTİRİRKEN BİZE BÖYLE BİR DURUMDAN SÖZ EDİLMEDİĞİNE GÖRE, velilerin ve öğrencilerin oluru alınmadan bu taşınma işlemi nasıl yapılacak?
BU ÜLKEDE DEMOKRASİ MI VAR YOKSA TOTALİTER BİR SİSTEM Mİ?
YA DA ÇOCUKLARIMIZA MAL MUAMELESİ YAPAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN HEMEN İSTİFA ETMESİ GEREKMİYOR MU?
Çocuklarımızı oradan oraya taşımaya kalkmak çocuklarımızın ve velilerimizin haklarını GASP ETMEK DEĞİL Mİ?
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN GÖREVİ ÇOCUKLARI ORADAN ORAYA TAŞIMAK DEĞİL, TÜM ÇOCUKLARA UYGUN EĞİTİM ORTAMLARI SAĞLAMAK VE EĞİTİM ORTAMLARINI GELİŞTİRMEK DEĞİL Mİ?
YILLARDIR SIDIKA İLKÖĞRETİME NEDEN EK BİNA YAPILMIYOR DA HER YIL ÇOCUKLARI TAŞIMA GÜNDEME GELİYOR?
Eğitimi paralı hale getirenler, çocuklarımızın yarış atı gibi olmalarına neden olanlar, çocuklarımızın haklarını gasp edenler, çocuklarımızı oradan oraya atılacak eşya gibi görenler, bu taşımadan sonra çocukların başarı düzeylerinde oluşacak etkilerden de sorumlu olacaklarını bilmiyorlar mı?
Ya okula kapasitesinden fazla öğrenci almazsınız ya okula hiç öğrenci almazsınız ve aldığınız öğrencileri de kendi okullarında mezun edersiniz.
Ya da okulun kapasitesini arttıracak ek bina yaparsınız.
Bunların hiç birini yapmayıp ta yangından mal kaçırırcasına, öğrencilerimizi okuldan kovmak ta neyin nesi?
Bu soruna tüm çocukların kendi okullarında kalarak bir çözüm üretemiyorsanız o zaman işgal ettiğiniz koltuklarınızı bırakınız!
Yoksa SIDIKA İLKÖĞRETİM VELİLERİNE ve ÖĞRENCİLERİNE HESAP VERMENİZ KAÇINILMAZDIR.