‘Şehir Benim Öğrenme Mekanım’ projesinin ikinci hareketliliği Aydın’da b

‘Şehir Benim Öğrenme Mekanım’ projesinin ikinci hareketliliği Aydın’da başladı

Gerçek Gazetesi
Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülmekte olan "Şehir Benim Öğrenme Mekanım (City is My Learning Space)" isimli projenin ikinci ayağı olan ve Aydın"da gerçekleştirilecek olan ikinci hareketlilik başladı.
"Şehir Benim Öğrenme Mekanım (City is My Learning Space)" isimli projenin ikinci ayağı olan Aydın hareketliliği 6 ülkeden oluşan İngiltere, İspanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ile İtalya"nın katıldığı toplam 6 ülkeden 14 kişinin katıldığı Aydın Hareketliliği Vali Erol Ayyıldız"a sunuldu. 8-11 Nisan tarihleri arasında Aydın"da gerçekleştirilecek olan ikinci hareketlilikte proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan proje faaliyetleri değerlendirildi. Proje ortağı AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi"nin organizasyonuyla, Aydın ve İzmir illerindeki öğrenme mekanları ziyaret edilecek. Aydın İl Halk Kütüphanesi, Tralles Antik Kenti, AYTO Kültür Evi, Arkeoloji Müzesi , tarihteki ilk yetişkin eğitimi merkezi olan Efes Antik Kenti"nde incelemelerde bulunulacak.
Aydın Valiliği Toplantı Salonu"nda yapılan "Şehir Benim Öğrenme Mekanım" adlı projenin sunumunu Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Sorumlusu İlknur Böğrekçi yaptı. "Şehir Benim Öğrenme Mekanım" Projesi hakkında slayt eşliğinde bilgiler veren Böğrekçi, “bu proje ile bir şehirde öğrenme ortamı olarak kullanılabilecek; müzeler, kültür merkezleri, açık mekanlar, tarihi yerler, resmi binalar, kütüphaneler gibi okul dışı mekanlardaki eğitim öğretim yöntemlerini araştırma, iyi uygulama örneklerini görmeye dayana bir yetişkin eğitimi projesidir” dedi.
Projenin temel amacının yeni yerler, metotlar ve araçlaral resmi omayan eğitimin kalitesini geliştirmek olduğunu dile getiren Böğrekçi, “Projenin özel amaçları doğrultusunda; farklı yerleri öğrenme ortamları olarak kullanmak, iyi uygulamaları öğrenmek ve karşılaştırmak, bir mekanın nasıl öğrenme yerine dönüştürüleceğini öğrenenler arasında aktif vatandaşlığın nasıl geliştirileceğini ve konunun Avrupa boyutunu öğrenmek, gelecekteki projeler için yeni ortaklıklar tesis ederek faaliyetlerin kalitesini geliştirmek, farklı ortak ülkeleri, kültürlerini ve sosyal yapıyı keşfetmek” olduğunu sözlerine ekledi.
"Şehir Benim Öğrenme Mekanım Projesi" kapsamında değişik ülkelerden gelen katılımcıların Aydın"da biraraya gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Vali Erol Ayyıldız, “Bizim temennimiz projeden istenilen verimin elde edilmesidir. Şehir Benim Öğrenme Mekanım Projesi"nde benim hoşuma giden taraf şu şekilde oluştu. Projenin içinde Aydın"ın olması demek hem Türkiye"yi hem de Dünyayı anlamak demek oluyor. Dünya kurulalı beri Aydın değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. Dolayısıyla ben Aydın"ı tam anlamıyla öğrenme imkanınız olursa hem Türkiye"nin tarihi hem de bir anlamda dünyayı öğrenmiş bulunursunuz. Proje bu anlamda Aydın için ayrı bir önem taşıyor. İnşallah bu kısa zamanda katılımcılarımız Aydın"da geleneklerimiz ve kültürümüzü ve diğer güzelliklerimizi de yanlarına alıp ülkelerine götürdüklerinde ilişkilerimizin daha iyi gelişmesi anlamında bir zemin hazırlarlar. Projenin aydın etabının iyi geçmesi temennisinde bulunarak yurtdışından gelen katılımcı arkadaşlara hoşgeldiniz diyoruz” diye konuştu.
Aydın Valiliği"ndeki program katılımcıların Vali Ayyıldız"a hediye takdimi ve Vali Ayyıldız"ın da katılımcılara Aydın inciri hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
(iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri