█ Gerçek Gazetesi
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 7 yıllık yetki dönemlerinde sağlık çalışanları için adım atamayanların Sağlık-Sen"in elde ettiği kazanımlardan nemalanmaya çalıştığını belirtti.
Sağlık-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısı, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş"in katılımıyla yapıldı. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Teşkilatlanma Genel Sekreteri Kemal Çırak, Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen Şube Sekreteri Muhterem Başkaya, Sağlık-Sen Nazilli Temsilcisi Bayram Keskin ve Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen Teşkilatı, ortaya koyduğu heyecan, mücadele azmi ve cesaretiyle, tarihi bir başarıya imza atarak, sağlık ve sosyal hizmet kolunda hizmet sendikacılığı dönemini başlatmış ve alnının akıyla da sürdürmeye devam etmektedir. "Aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık" diyerek abartıdan ve sahte vaatlerden uzak durarak, bugüne kadar vaat ettiği çağdaş ve üretken sendikacılık adına önemli kazanımlar elde ederek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dikkatini çeken Sağlık-Sen, siyasal ve ideolojik sendikacılığın sığlığına mahkum olmadan yoluna devam etmiş, etmeye de devam edecektir. Dolayısıyla, sendikamız, eğitim faaliyetleriyle, bilimsel araştırmalarıyla, yayınlarıyla, bilgi çağına uygun donanımlarla hem üyesinin, hem ülkesinin mutluluğu ve refahı için çalışmaktadır. Çoğu yerde söylediğim gibi, biz sendikacılığı bir iyilik hareketi olarak görüyoruz. Hizmet aşkımızı bu düşünceden alıyoruz.Bu süreçte, çalışanların başarısı görmezlikten, sesleri duymazlıktan gelinemez. Böyle bir tutum, dönüşümün sekteye uğratılması ve çalışanların mağdur edilmesi olacaktır. Çalışanları ve emeğini yok sayan bir anlayışın ise, asla ve asla kazananı olmaz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları alanında devam eden süreci genel merkezimizle birlikte titizlikle takip ediyoruz. Yeni yapılanma süreçlerinde, çalışanlarımızın özlük haklarını geriye götürecek ve kazanılmış hakları yok sayacak hiçbir gelişmeye müsaade etmeyeceğiz. Tüm Türkiye'ye mesajımız; onurlu ve etkin memur sendikacılığının örneklerini vermek olacaktır dedi.
Sağlık-Sen"in belirlediği ilke ve hedefleri doğrultusunda gerek sendikal camiada gerekse ülke kamuoyunda yankı uyandıran bir büyüme trendi içinde olduğunu belirten Karaer, Aldığımız hizmet bayrağını yeni dönemde de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına, milletimiz ve ülkemiz adına daha yükseklere taşımak, yükseklerde dalgalandırmak azmimiz var. Büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşma heyecanı içinde gece gündüz çalışan teşkilat kadromuz var. Sorunların çözümü noktasında bizlere inanan on binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanı var. Omuzlarımızda taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Sağlık-Sen işte bu bilinçle, Sağlık-Sen 2012 yılında toplu sözleşme masasında yerini aldı. Sizlerin de üstün gayretleri ile ülke genelinde yürüttüğü etkili ve üretken sendikacılık anlayışını toplu sözleşme masasına taşıdı ve sorunlardan nemalanan sendikal zihniyeti elde ettiği kazanımlar sayesinde masadan, kaldırmış oldu. Bu mücadele, çalışanlarımızın yaşam ve çalışma standartlarının yükseltilerek, onurlu bir şekilde yaşayacağı refah seviyesini yakalanmasına, ülkemizin yıllardır özlediği demokrasisinin tüm kurum ve kurullarıyla işletilerek, demokratik kültürün yerleşmesine, yeni sivil bir anayasaya, milletin anayasasına kavuşturulmasına kadar devam edecektir. Genel Merkez Yönetim Kurulu, 85 Şubesi, yaklaşık 2 bin 500, il, ilçe, kurum temsilcisi ve 175 bin üyesinden aldığı güçle birlik ve bütünlük içinde sendikal mücadelesini en etkin şekilde sürdüreceğiz diye konuştu.
195 üyesi bulunan Sağlık-Sen"in hizmet sendikacılığı anlayışıyla sağlık çalışanlarının hizmet verdiğini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş de, Millet adına yola çıkarken milleti önceliğimiz bildik. Bu ülkenin geleceğinden çalanlar ve darbecilere karşı verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz. Bu ülkenin vizyonunun yeniden inşa edilmesi lazım. Sağlık-Sen olarak demokrasinin ve özgürlüklerin önünün açılmasını için referanduma "evet" diyeceğimizi açık açık söyledik. 1982 Anayasası'nın getirmiş olduğu 82 model bir kılık kıyafet yönetmeliği var. Bu anlamda Memur-Sen ailesi olarak 10 milyon imza kampanyası başlattık ve topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı Başbakan'a ulaştırılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim ettik. 18 Mart itibariyle isteyen üyelerimiz serbest kılık kıyafetle tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gitmeye başladı. Ancak şu anda yönetmeliğin aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Darbecilerden bugün hesap sorulabiliyorsa, darbecilerin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin ortadan kaldırılması da zor olmasa gerek. Bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. 10 yılda çok önemli adımlar atıldı. Bunların devamının getirilmesi lazım diye konuştu.
Sağlık-Sen"in 2009 yılında sağlık iş kolunda yetkili sendika olduğunu anımsatan Memiş, Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını savunmak için yola çıktık. Geçen 7 yılda yetkili olan Türk Sağlık-Sen"in bir tek kazanım dahi elde edemediğini görüyoruz. Ancak bizim sizlerle birlikte verdiğimiz mücadele sonucu elde ettiğimiz kazanımlardan nemalanmaya çalışıyorlar. Birileri emek hırsızlığı yapıyor. Bunun için kazanımlarımızı sahada çok iyi anlatmamız gerekiyor. Sağlık-Sen olarak sadece ücret sendikacılığı değil aynı zamanda sosyal sendikacılık da yapıyoruz. 19 Mayıs ve Atatürk Üniversiteleri ile imzaladığımız protokoller sonucu "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" ve de Marmara Üniversitesi"yle görüşmeleri süren "Aile Danışmanlığı" konusunda akademik eğitimler düzenliyoruz. Biz Aile Danışmanlığı eğitimlerinin uzaktan öğrenim şeklinde yapılmasını istiyoruz ancak bu konuda örgün eğitim olması gerektiği yönünde bir itiraz var. İnşallah bunu da en kısa sürede aşarak üyelerimizin eğitimine destek veriyoruz. Bu eğitime ebeler dahil edilmemiş. Ebelerin de bu eğitime katılabilmesi için çabalarımız sürüyor şeklinde konuştu. (iha)