PES….

KENAN ÖZCAN

 

Sayın Kerim Yalçınkaya gazetenizdeki köşesinde ama eksik bilgiden ama kasıtlı ; sistemli bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye devam ediyor. Nasıl mı? Buyrun örnekleri hep birlikte okuyalım 

“Temel atma törenine ilginin çok az olmasının nedenini doğrusu anlayamadım. 
Törene gelenler, bir elin parmakları kadar azdı. Siyasi partilerin hiç temsilci göndermemeleri ise, çok düşündürücüydü.” 10.06.2009 Söke Ekspres-K.Yalçınkaya 

“Yıllardır özleminin çektiğimiz fakültenin temel atma töreni var, ama bir bakıyoruz siyasiler bu törene katılmıyorlar.” 12.06.2009 Söke Ekspres-K.Yalçınkaya 

“Bir fakültenin inşaası gündeme geliyor. Ama şimdiye kadar devletin bu okula bir kuruş katkısı yok. Binanın yapımı tamamen yerel imkanlar bırakılırsa, Okulun yapımı yılları alabilir, Onun için ilçemizde iktidara mensup siyasiler, bu konunun üzerine hassasiyete gitmeli; fakülte binası ve okula ait tüm tesislerin devlet yatırım bütçesine alınması için girişimde bulunmalıdırlar. Eğer Ankara'da bir ağırlıkları yoksa, bu teklifimi geri alıyorum.” 17.06.2009 Söke Ekspres-K.Yalçınkaya 

“Gözlediğim kadarıyla özellikle son yerel seçimden alınan üzücü sonuçlardan sonra AK Parti teşkilatı ilçedeki tüm aktivitelerden kendilerini soyutlamışlardır. Fakülte binasının temeli atılıyor; ama sanki temeli atılan bina, CHP'li belediye başkanlığına aitmiş gibi, törene iktidar partisinden kimse katılmıyor.” 19.06.2009 Söke Ekspres-K.Yalçınkaya 

Herkesin bildiği gibi fakülte binası inşaatı ilçemizin hayırsever kuruluşlarının sağladığı finansmanla başladı. Bu inşaat Söke Eğitim Vakfının koordinasyonunda yürütülmektedir. Temel atma töreninin organizasyonu da vakfımızca yapılmıştır.

İlçemizde “bugün fakülte yarın üniversite” fikri elbette hepimizi yakından ilgilendiriyor. Ama bu konu siyaset üstü bir konumdadır.Sayın vakıf yönetimi sanırım bu nedenle ; törene hiçbir siyasi parti yönetimini ya da il genel meclisi üyesini davet etmemiştir. Davet edilen heyetin projeye katkısı olan kişi ve kuruluşlarla sınırlı olduğu gün gibi ortadadır. ADÜ Rektörlüğü ile yapılan görüşme heyetlerinin tanziminde de aynı hassasiyet gözetilmektedir. Bu hassasiyeti saygıyla karşılamak durumunda olduğumuzu düşünüyorum.

Sayın K.Yalçınkaya bütün bunların bilmiyor mu? Bilmemesi imkansız.Öyleyse amacı nedir sizce? Fakülte konusunda kamuoyu oluşturmak ve bunu yaparken de fırsattan istifade hiç hazzetmediği iktidar partisini eleştirmek…

Kendisini insafa davet etmenin de bir anlamı yok sanırım.Çünkü Çine barajının yapım süreciyle ilgili defalarca açıklama yaptık. Yazdıklarına bakar mısınız? 

“Bunların en önemlisi 60 yıldır yapımı bir yılan hikayesine dönen Çine Barajı! 
Çine Barajı, devreye girseydi, ovamızda bu yılki taşkınlar görülmezdi. Devlet, bir barajı 60 yılda inşa edemeyecek kadar fakir mi? Baraj inşaatı neden bitirilemiyor? İnşaatın bitirilememesinin arkasında başka nedenler mi var?

Yoksa bölgeye yapılacak yatırımlar, iktidara verilen oylara göre mi belirliyorlar? “

15.06.2009 Söke Ekspres-K.Yalçınkaya 

Baraj fikrinin 60 yıllık olduğu doğru da ; rahmetli Menderes bu fikri 60 yıl önce gündeme getirdiğinde “çiftliğine baraj yaptıracak” diye yaygara koparıp engelleyenlerin de sayın Yalçınkaya’nın kafa yapısındakiler olduğunu cümle alem biliyor.

Son kez yazıyorum. Çine barajı 1995 sonu zamanın döviz kurlarıyla 96 milyon dolara ihale edildi. 1996-1998 üç yılda 7,7 trilyon ödenek geldi.1999-2002 dört yılda 96,8 trilyon daha ödenek aktarılabildi.Yaptı mı size 104,5 trilyon. Peki Ak parti iktidarı ne yaptı.Kamuoyunu yanıltma gayretkeşliğinizle söylediğiniz gibi Aydın seçmeni kendine oy vermiyor diye küstü mü sayın Yalçınkaya…Hayır tam aksine öncelikle bitirilecek hayati projeler arasına aldı ve 2003-2008 altı yılda 411 trilyon ödenek gönderdi.

Teknik nedenlerle harcanan para ihale bedelini dörde katladı.Baraj bitti bitiyor.1 Ekim 2010 kapaklar kapatılıp su tutulacak. 

“Hükümetin son açıkladığı pakette Aydın ili, kalkınmış bir bölge olarak kabul ediliyor. Ve teşvik paketinde ikinci sırada yer alıyor. Çok yanlış bir değerlendirme... Aydın ili sanayi değil, bir tarım bölgesi. Tarım, son yıllarda kurtarılmayı bekleyen ve yanlış Ekonomi politikalarının hışmına uğrayan bir sektördür.” 15.06.2009 Söke Ekspres-K.Yalçınkaya 

Bu yazdıklarınız içinse size ve kamuoyuna aydınlatıcı bilgileri bir sonraki yazımda yer vereceğim. Şimdilik teşvik paketini daha iyi incelemenizi ve ondan da önemlisi 25.01.2006 tarihli “Kalkınma Ajansları Kurulmasına” dair 5449 sayılı kanuna gözatmanızı tavsiye ediyorum.(8.2.2006 tarih 26074 sayılı Resmi gazete)

Son paket hiçbir siyasi tercih söz konusu olmaksızın tamamen akademik bilimsel bir anlayışla ve kalkınma ajansları kurulmasına dair kanun esas alınarak hazırlanmıştır. Ve o kanunda Aydın+Muğla+Denizli TR32 kodlu tek bir bölgedir. İkinci teşvik bölgesinde olmasının sebebi de budur. 

Saygılarımla