ÖZDEMİR: KIZ ÇOCUKLARI GELECEĞİMİZDİR

CHP Aydın Kadın kolları İl başkanı Ayşe Özdemir yazılı basın açıklaması yaptı.

Değerli basın mensupları;

Yarın, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kız çocuklarının haklarını ve geleceğini korumak, onların karşılaştığı eşitsizliklere, şiddete ve ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Ancak ne yazık ki Türkiye’de kız çocukları, kadınlar ve çocuklar genel olarak giderek artan bir şiddet dalgasıyla karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da vahşice katledilen iki kadın kardeşimiz, bu karanlık gerçeğin acı birer hatırlatıcısı oldu. Bizler artık sokaklarımızda korku değil, huzur istiyoruz!

Kız Çocuklarına Eşitlik, Kadınlara Güvenlik!

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, toplumsal bir sorundur ve bu sorun bireysel vakalar olarak görülmemelidir. Her bir kaybedilen hayat, tüm toplumun sorumluluğudur. AKP iktidarı döneminde kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarında artış yaşanmış, hükümetin bu konuda attığı adımlar yetersiz kalmıştır. Bu karanlık tabloyu tersine çevirmek için, devletin ve toplumun tüm kesimlerinin ortak hareket etmesi, şiddete karşı caydırıcı politikalar uygulaması zorunludur.
İstanbul Sözleşmesi yaşatır!

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, kadınların ve çocukların hayatlarını daha da tehlikeye atmış, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde geri adım atılmasına neden olmuştur. Kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın güvenliği için İstanbul Sözleşmesi derhal yeniden yürürlüğe girmelidir! Bu mücadelede yalnızca bir gün değil, her gün sesimizi yükseltmek zorundayız. Bizler susmayacağız!

“6284’ü etkin uygulayın!”

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesinde en önemli araçlardan biri olan 6284 sayılı Kanun’un etkin uygulanması için mücadelemiz devam edecektir. Sadece kadınlar ve çocuklar değil, toplumun her kesimi için güvenli bir Türkiye inşa etmenin yolu, güçlü ve kararlı politikalardan geçer. Hükümet, gerekli adımları atmakta yetersiz kalmıştır. Bizler bu sorumsuzluğu kabul etmiyoruz!
“Çocuklar Geleceğimizdir!”

Kız çocukları eşit eğitim hakkına, güvenli bir çevreye ve şiddetten uzak bir yaşama sahip olmalıdır. Onlar geleceğimizin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kız çocuklarının geleceği için daha güçlü, daha güvenli bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Kız çocuklarının korkmadan, özgürce sokaklarda yürüdüğü bir Türkiye için İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokacağız.

“Kız Çocukları Geleceğimizdir, Onların Hakkı Bizim Sorumluluğumuzdur!”
“6284’ü Etkin Uygula, İstanbul Sözleşmesi’ni Geri Getir!”
“Kadınlar ve Çocuklar İçin Daha Güvenli Bir Türkiye İçin Mücadeleye Devam!”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, İstanbul’da hayatını kaybeden kadın kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin sona erdiği, huzur dolu bir Türkiye için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz!

Ayşe Özdemir
CHP Aydın Kadı Kolları İl Başkanı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri