ÖNKİBAR "50 MİLYON TL BAĞIŞ YAPTINIZ MI YAPMADINIZ MI?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1996 yılında kurulan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başını ağrıtmaya devam ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1996 yılında kurulan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başını ağrıtmaya devam ediyor.

6 YIL SONRA YİNE GÜNDEM OLDU
2019 yılı mahalli yerel seçimleri öncesinde, Ergün Poyraz tarafından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme gelen "TÜRGEV'e bağış yapan CHP'li belediye başkanı kim?" sorusu 6 yıl sonra yine gündem oldu. 2018 yılında Ergün Poyraz'ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef alarak ve işaret ederek yaptığı paylaşım canını sıkmaya devam ediyor.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde yer aldığı TÜRGEV Vakfı'na, 2015 yılında 10 milyon TL ve 2018 yılında 40 milyon TL olmak üzere toplamda 50 milyon TL bağış yaptığı iddialarına sessiz kalan Özlem Çerçioğlu zor günler geçiyor. 2018 yılında olduğu gibi, bugün de hiçbir açıklama yapmayan Özlem Çerçioğlu'nun sessizliği kafa karıştırıyor. Aydın 24 Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Servet Töz 2018 yılında yaptığı haberde konuyu gündeme getirmiş ve "Ergün Poyraz'ın inşaret ettiği belediye başkanı siz misiniz?" sorusunu yönetmişti. Servet Töz'üm sorusunu cevapsız bırakan Özlem Çerçioğlu, bugün de sessizliğini korumaya devam ediyor.

İDDİAYI ORTAYA ATAN POYRAZ, 2018 YILINDA SESSİZ KALMIŞTI
TÜRGEV Vakfı'na yapılan bağış paylaşımını sosyal medya hesabından yapan ve iddiayı ortaya atan Ergün Poyraz da, Özlem Çerçioğlu'nun yaptığı gibi sessiz kalmış ve Servet Töz'ün paylaşımını görmezden gelmişti. Çerçioğlu ve Poyraz'ın hiçbir şekilde cevap vermemesi manidar bulunmuştu.

TÜRGEV İDDİASINI ORTAYA ATTIĞI HALDE AİLESİ İSTİHDAM EDİLİYOR
Ergün Poyraz'ın eşi ve iki çocuğunun Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nde istihdam ediliyor olmaları da kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oluyor. Poyraz'ın aile bütçesine her ay yaklaşık 100.000 TL maaş desteği yapılıyor, eşi ASKİ'de, çocukları belediye iştiraki şirketlerde çalışıyorlar. Özlem Çerçioğlu'nu sıkıntıya sokan paylaşımı yapmasına rağmen, iddia sahibi Ergün Poyraz'ın ailesinin büyükşehir belediyesinde istihdam edilmesi şaşkınlıkla karşılanıyor.

175.000 AVRO AVRUPA BİRLİĞİ HİBESİNİ GÖLGEDE BIRAKTI
2024 yılı Mayıs ayında Avrupa Birliği'nden 175 bin avro (bugünkü kurla yaklaşık 5 milyon lira) hibe alan TÜRGEV Vakfı'na, CHP'li Özlem Çerçioğlu tarafından 50 milyon TL bağış yapıldığı iddiası çok ses getireceğe benziyor. 175.000 avro AB hibesini gölgede bırakan Özlem Çerçioğlu'nun 50 milyon TL bağış yaptığı iddiası tecrübeli gazeteci, sunucu ve köşe yazarı Sabahattin Önkibar tarafından gündeme getirildi.

ÖNKİBAR: 50 MİLYON TL BAĞIŞ YAPTINIZ MI YAPMADINIZ MI?
YouTube sayfasından yaptığı yayında, Özlem Çerçioğlu'nu açıklama yapmaya çağıran deneyimli gazeteci Sebahattin Önkibar; "TÜRGEV Vakfı'na 50 milyon liralık bağış yaptınız mı, yapmadınız mı?" sorusunu yöneltti. Özlem Çerçioğlu'na seslenen deneyimli gazeteci Önkibar; "Ege ve Aydın medyası uzun süredir soruyor ve diyor ki; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu TÜRGEV'e 50 milyon liralık bağış yaptı. Çerçioğlu bu iddiaya, aylar geçti suskun duruyor ki, cevap vermesi Twitter yani X mecrasından birkaç kelimelik açıklamayla mümkün. TÜRGEV'in başında malum Bilal Erdoğan var ve bu soru önemli. Özlem Hanım bu soruyu susarak geçiştiremez zira şahsıma iletilen somut şeyler de var. 'Bunlar montaj olabilir' diye dinlendirmedim ancak cevap vermeli, açıklama yapmalı, yalanlamalı. Evet; Çerçioğlu lütfen, Bilal Erdoğan'ın TÜRGEV Vakfı'na 50 milyon liralık bağış yaptınız mı, yapmadınız mı? Açıklayınız! Eğer susar açıklamazsanız, sükut ikrar demek anlayışıyla iddiaları dolaylı olarak kabullenmiş olacaksınız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri