“Okullar Hayat Olsun” Protokolü imzalandı

“Okullar Hayat Olsun” Protokolü imzalandı


Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile katılımcı belediyeler işbirliğinde geliştirilen 'Okullar Hayat Olsun' projesi uygulama protokolü imza töreni Söke"de de yapıldı. Protokol imza töreni Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.
İmza törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Varol başta olmak üzere; Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke"ye bağlı beldelerin belediye başkanları, Orman İşletme Şefi Mustafa Kurşunluoğlu, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, esnaf oda başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve daire müdürleri katıldı.
Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada “Okullar Hayat Olsun” projesi ile ilgili bilgi veren Söke İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Varol; “Okulların ders saatleri dışında da açık tutulmasının nedenleri değerlendirildiğinde yetersiz yararlanma ilk neden olarak karşımıza çıkmaktadır. Okullarda eğitim dönemleri dikkate alındığında gündüz saatlerinin ancak % 30'u civarındaki kısmından yararlanılmaktadır. Geri kalan saatlerde ve akşamları ise kıt kaynaklarla yapılan bu milli servet atıl durumda kalmaktadır. Okullarda eğitim saat 14.00-15.00 arasında sona ererken okullar gece vakitlerinde hizmete açılmadığı gibi hafta sonlarında da çoğunlukla kapalı kalmaktadır. Okullardan ders saatleri dışında da yararlanılması gereğinin ikinci nedeni, aslında çoğu yerleşim yerinde okul binalarının, eklentilerinin (spor salonu, kütüphane) ve bahçelerinin tek ve en büyük ortak kullanım alanı olmaları, halka hizmet üretilebilecek bu büyüklükte başka fiziki kapasitenin bulunmamasıdır. Gerçekten, birçok il ve ilçemizde topluma hizmet sunabilecek başka mekânlar bulunmamakta ve kıt kaynaklar buralarda yeni tesislerin yapılmasına imkân vermemektedir. Diğer taraftan hızlı kentleşme, kaynakları bulunan yerleşim yerlerinde dahi bu tür alanlar yapılmasını sınırlandırmaktadır. Birçok yerleşim yeri için okul binaları ve özellikle bahçeleri halkın nefes alabileceği yegâne alanlar konumunda bulunmaktadır. Diğer bir neden ise, bilgi toplumunda toplumsal hizmetlere yönelik talep artışıdır. Bilgi toplumunda yaşam ve çalışma şartları hızla değişmekte, eğitim ve hayat boyu öğrenme tüm toplumun süreklilik arz eden bir ihtiyacı haline dönüşmüş bulunmaktadır. Artan ihtiyacı karşılamak için sürekli yatırım yapmak ve hizmet üretmek de gerekmektedir. Bu projenin amacı okulların örgün eğitim dışındaki zamanlarda belediyelerle işbirliği içinde topluma hizmet sunan merkezler haline dönüştürülmesi ve kamu yönetimi aygıtı olan merkezî ve yerel idarelerin kaynak ve imkânlarını işbirliği içinde halkın hizmetine sunmasıdır” dedi. Varol, projeye Söke"de destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer yaptığı konuşmasında “Okullar Hayat Olsun” Projesi ile eğitim kurumlarının ders saatleri dışında daha etkin kullanılabilir toplumsal mekanlar haline geleceğini ve projenin çok faydalı olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından projenin tanıtımı bir sunum ile gerçekleşirken; protokol ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından imza altına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri