Mülteci tepkisi sürüyor

AYDIN GAZETECİLER CEMİYETİ SÖKE ŞUBE BAŞKANI ALİ ESMER, “SÖKE OLARAK BU GİRİŞİME DİRENMELİYİZ” DEDİ.


√ GERÇEK GAZETESİ"NDEN YILMAZ ÖLMEZ"İN GÜNDEME TAŞIDIĞI, SÖKE DSİ ESKİ İŞLETME BİNASI"NIN MÜLTECİ KAMPINA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENMESİYLE İLGİLİ OLARAK AYDIN GAZETECİLER CEMİYETİ SÖKE ŞUBE BAŞKANI ALİ ESMER, “SÖKE OLARAK BU GİRİŞİME DİRENMELİYİZ” DEDİ.
Gerçek Gazetesi
Söke çiftçisinin 1985 yılında Söke"ye kazandırdığı Devlet Su İşleri İşletme Tesisleri"nin mülteci kampına dönüştürülmek istenmesine karşı ortak tepki sürüyor.
Aydın Gazetecilir Cemiyeti (AGC) Söke Şube Başkanı Ali Esmer, bu haberi Söke"nin gündemine taşıyan gazeteci Yılmaz Ölmez"in çok önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. AGC Söke Şube Başkanı Ali Esmer, Söke basınının bu konunun üzerine ısrarla gitmesi gerektiğini söyleyerek, “"Yılmaz Ölmez arkadaşımızı kutluyorum. Sökelilik bilinciyle hareket etmiş ve gündem yaratmıştır. Sorumlu gazetecilik bilinciyle hareket eden Yılmaz Ölmez tüm meslektaşları için öncü olmuştur. İllegâl yollarlan Ege Denizi"ni üst olarak kullanarak Yunan adalarına kaçmak isteyen mülteciler güvenlik güçleri tarafından yakalanıyorlar. Mültecilerin yasal yollardan sınır dışı edilmeleri için izlenen prosedürün çok uzun aşamalı. Yine Yılmaz Ölmez"in yaptığı haberlerden okuduğumuz kadarıyla mültecilerin önce pasaport kayıtlarından ülke ve kimlik tespiti yapılıp, ardından da ülkelerine teslim edilmeleri için yazışmalar yapıldığını öğrendik. Bu da kimi zaman 5-6 ayı buluyormuş. Geçen yıl Didim ve Akbük kıyılarında 500'ün üzerinde mülteci yakaldığı gerçeği önümüzde. Didim Şehir Stadı"nda tutulan mülteciler daha sonra da Akbük yolu üzerinde bulunan 600 metrekarelik bir depoda ağırlanmışlardı. Yine resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, son zamanlarda güvenlik güçleri yol aramalarında 150 civarında mülteci yakaladılar. Hâl böyle olunca da yetkililerin yeni mülteci kampı arayışı başladı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı AK Parti Hükümeti"nden kamp talebinde bulundu. İçişleri Bakanlığı"da DSİ İşletmesi"ni mülteci kampına dönüştürmek için girişim başlattığı öğrenildi. Söke olarak bu girişimin yaşama geçmemesi için direnmeliyiz. Dünyada yaşanan ve herkesi derinden etkileyen küresel kriz, Söke"de kat be kat hissedilmektedir. Söke olarak krizi yüzde 50 daha fazla hissediyoruz. Söke"nin tarım kenti olmasından dolayı ekonomimiz iyice zayıfladı. çiftçi kazanamadığı için de Söke"de piyasalarda kıpırdanma görülmüyor. Mültecilerin Söke ekonomisine getirecekleri yük çok fazla olacaktır. Bu yükü Sökeliler olarak karşılamamız düşünülemez. AK Parti Hükümeti"nin de bu yükü sırtımıza sarmaya çalışmasına sessiz kalmamalıyız. İnsanlar evlerine ekmek götüremez durumdalar. Çiftçi iflas etmiş. Esnaf şefte yapmadan kepenk indiriyor. İşçilerin çıkışları veriliyor. Söke"de faaliyetini sürdüren Batısöke Çimento Fabrikası, VF Ege Tekstil Fabrikası, Söktaş İplik Fabrikası, Yüksel Seramik Fabrikası, Sibaş Gıda Fabrikası"nda üretim ya durmuş ya da ünitelerde üretim durdurulmuş. İhracata yönelik çalışan bu fabrikaların bile ekonomik krizden etkilendiği bir ortamda bu faturayı Söke"nin ödemesi istenemez. O insanlar aç yatarken biz tok yatamayız. Bu da Söke"yi sıkıntıya sokar. Söke ekonomisi şuan için bu sorumluluğu alamaz ” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri