Işık, “Yeni eğitim yasası ile kız çocuklarımızın evlerine hapsedilmesine

Işık, “Yeni eğitim yasası ile kız çocuklarımızın evlerine hapsedilmesine karşıyız”

Gerçek Gazetesi / Levent TUNCER
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Söke CHP Kadın Kolları; bir yandan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün önemine dikkat çekti, bir yandan da hükümetin ve ülkenin gündeminde olan zorunlu eğitim yasasını eleştirdi.
Söke CHP Kadın Kolları adına Başkan Sibel Işık yaptığı açıklamada; “Kadınlar günü ezilen, cinsel obje olarak değerlendirilen, şiddete maruz bırakılan, kısaca ikinci sınıf insan statüsüne sokulan kadının, yüzyıllardır sürdürdüğü kimlik mücadelesinin simgesidir. 8 Mart 1857 tarihinde Amerika"nın New York kentinde 40.000 dokuma işçisinin; eşit işe eşit ücret, daha iyi çalışma şartları istemleriyle başlattıkları grev çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 129 işçinin yanarak can vermesiyle sonuçlandı. 1910 yılında 2. Enternasyonel"e bağlı Uluslar Arası Sosyalist Kadınlar Konferansında 8 Mart 1857"de yanarak can veren 129 işçinin anısına Emekçi kadınlar günü olarak kabul gördü. 8 Mart Kadınlar günü kadına sunulmuş bir armağan olmadığı gibi, ezilen 2. Sınıf insan Statüsüne sokulan kadının birlik ve dayanışma günüdür. Cinsiyet farklılığına dayalı baskının reddedilişini sembolüdür. Bu nedenledir ki 8 Mart Emekçi kadınlar günümüz bir gün değil her gün kutlu olsun” dedi.
Sibel Işık açıklamasında zorunlu eğitim yasasına da değinerek; “Biz bu gün çok iyi biliyoruz ki, değişim ve yenilenmenin gücü kadının ellerindedir. Ve yine çok iyi biliyoruz ki, cinsiyet farklılığına dayalı baskıyı ortadan kaldırmanın tek yolu eğitimden, birlik ve dayanışmadan geçmektedir. Sosyal ve kültürel alanlarda, aile içinde, çalışma yaşamında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olabilmenin yolu öncelikle eğitime dayanmaktadır. İşte bu nedenle: çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek bırakabilmek adına, geleceğimize bu günden sahip çıkıyoruz. İşte bu nedenle; kısaca 4+4+4 olarak adlandırılan ve zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyormuş gibi gösterilip aslında 4 yıla indirilen yasa teklifine hayır diyoruz. Kız çocuklarımızın okuldan alınıp evlere hapsedilmesine, erkek çocuklarımızın tamirhanelere doldurulmasına karşı çıkıyoruz. Kısaca ikinci sınıf insan statüsü, cinsiyet farklılığına dayalı baskı ve eşitsizlik gibi başlıklar altında topladığımız “ Kadın sorununun” asıl çözüm yolu olan eğitim hakkımızın elimizden alınmasına karşı çıkıyoruz. Ve yalnızca Kadınlarımızın değil, çocuklarına Aydınlık bir gelecek bırakma bilincine sahip, kadın-erkek ayırmaksızın tüm insanlığın 8 Mart Emekçi kadınlar gününü kutluyoruz” dedi.
(iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri