Gıda Bankası’na tahliye şoku

Gıda Bankası’na tahliye şoku


Gerçek Gazetesi
Yargıtay kararı ile yeniden Aydın Belediyesi"ne devredilen Girne Aşevi"nde faaliyetlerini sürdüren Umut Işığı Yardımlaşma Derneği Aydın Gıda Bankası, yasal sürede bina boşaltılmayınca, mahkeme kararıyla tahliye edildi.
Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu döneminde belediye encümeninin aldığı karar doğrultusunda bazı vakıf ve kişilere belediyeye ait arazilere ait intiba haklarının usulsüzce verildiğini tespit edilmesi ve Yargıtay tarafından bu hakların yeniden Aydın Belediyesi"ne geri verilmesinin ardından; bu vakıflardan olan ASYAV Vakfı Hafize Kocaman-Raziye Önder Aşevi ve Sosyal Yardım Merkezi"ne ait binada 2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Umut Işığı Yardımlaşma Derneği Aydın Gıda Bankası yetkililerine de boşaltma talebi iletildi.
27 Mayıs 2009 tarihinde kararın işletilmesinin ardından verilen 15 günlük yasal süre içerisinde gıda bankası boşaltılmayınca Aydın Belediyesi avukatları aracılıyla tahliye işlemi başlatıldı. Belediyenin Aydın İcra Müdürlüğü"yle birlikte yürüttüğü tahliye işlemi kapsamında gıda bankasına gelen icra memurları ve belediye avukatı; depoda bulunan gıda ve giyim malzemelerinin sayımını yapıldı. Sayım işleminin devam ettiği sırada görevlilerle, gıda bankası yetkileri arasında tahliyenin ne şekilde yapılacağı konusunda tartışma yaşandı. Gıda bankası yetkilileri depoda bulunan malzemelerin belediyenin gözetiminde depoda birkaç gün daha durmasını talep ederken, belediye avukatı bunun mümkün olmadığını ve binanın mutlaka boşaltılması gerektiğini savundu. Görevliler uzun süre gıda bankası yetkililerini malzemelerin icra deposunda resmi kayıt altında tutulmasındansa, dernek yetkililerin belirleyeceği bir depoya taşınması konusunda ikna etmeye çalıştı. Taşıma ve paketleme işlemi sırasında derneğe her türlü desteği vereceklerini ve taşıma masraflarını üstleneceklerini ifade eden görevlilerin, malzemelerin zarar görmemesi için verdikleri 3 saatlik ikna çalışmaları, işadamı Mahmut Yüce"nin de araya girmesiyle sonuçlandı. Belediye ekipleri tarafından kolilere doldurulan gıda ve giyim malzemeleri, işadamına ait depoya taşındı.
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU BİZE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI
Tahliye işlemine tepki gösteren Umut Işığı Yardımlaşma Derneği Aydın Gıda Bankası 2. Başkanı Hilmi Akıncılar, gıda bankasının 2004 yılı Eylül ayından itibaren bu binada hizmet verdiğini söyledi. Bu binanın kendilerine Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu tarafından ücretsiz olarak tahsis edildiğini anımsatan Akıncılar, “Biz buradan her ay 500 üniversite öğrencisine gıda yardımı ile 150 ihtiyaç sahibi, 65 yaş üzerisi yaşlı ve hasta vatandaşımıza da gıda ve giysi yardımı yapıyoruz. Bu malzemeler dernek üyelerinin bizzat girişimleriyle hayırseverlerden toplanıyor. Buradaki kurulmuş ve herkesin alıştığı bir düzeni yıkmak doğru değil. Bizim bu malzemeleri taşıyabileceğimiz hiçbir şey yok. Biz makam sevdalısı değiliz. Sayın Başkana "Biz bırakalım bu işi sen yürüt. İhtiyaç sahipleri buraya gelmeye devam etsinler" dedik. Bize önce olur dedi, ama sonra gene tahliye işlemi başlattı. Burası kapanınca bunca kişinin ihtiyaçları nereden karşılanacak?” dedi.
Dernek yönetimi ve kurucular heyeti olarak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nu makamında ziyaret ettiklerini anımsatan dernek üyesi Gürcan Mersin de, “Sayın Başkana iki teklif ile gittik. Bunlar mevcut mallarının belediyenin de yardımıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması veya gıda bankasının belediyeye devredilmesiydi. "Burayı yılmayın, bu düzen devam etsin" dedik. O zaman bize yardımcı olacağını ve soruna acil bir çözüm bulacağı sözünü verdi. Ama sonuç ortada. Önce söz verdi, şimdi de bizi dışarıya atıyor. İçeride 150-160 milyar değerinde gıda ve giyim malzemesi var. Bu malzemelerin hepsi depolarda çürüyüp gidecek.
MAHKEMENİN ALDIĞI KARARI UYGULADIK
Umut Işığı Yardımlaşma Derneği Aydın Gıda Bankası"nın tahliye edilmesiyle ilgili olarak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu herhangi bir açıklama yapmazken, belediye yetkilileri dernek yetkililerine söz konusu tahliye kararının 27 Mayıs tarihinde iletildiğini ifade etti. Dernek yetkilerinin kendilerine verilen 15 günlük yasal süre içerisinde tahliye işlemini gerçekleştirmediği kaydeden yetkililer, tahliyenin gerçekleşmemesi nedeniyle belediye avukatlarının icra memurlarıyla birlikte tahliye işlemini gerçekleştirmek zorunda kaldığını beyan etiler. Yetkililer, söz konusu tahliye işleminin mahkemenin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştiğini ve yasaya aykırı her hangi bir durumun söz konusu olmadığını iddia ettiler.
Bu arada; ASYAV Vakfı Hafize Kocaman-Raziye Önder Aşevi ve Sosyal Yardım Merkezi"ne ait binada 2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Umut Işığı Yardımlaşma Derneği Aydın Gıda Bankası"nın yaklaşık 10 saat süren tahliye işleminin gece geç saatlerde tamamlandığı ve söz konusu binanın ileri dönem için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"ne tahsis edildiği öğrenildi. (iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri