Felç olan genç futbolcu uzay terapisiyle yürümeye başladı

AYDIN BELEDİYESPOR'DA OYNARKEN YÜZMEK İÇİN ATLADIĞI DENİZDE BOYNUNU KUMA ÇARPARAK FELÇ OLAN GENÇ FORVET, UZAY TERAPİSİ İLE TEKRAR YÜRÜMEYE BAŞLADI

Gerçek Gazetesi
Amatör lig takımlarından Aydın Belediyespor'un 16-18 genç takımında forma giyerken yüzmek için atladığı denizde boynunu kuma çarparak felç olan genç futbolcu, "uzay terapisi" ile 8 ay sonra tekrar yürümeye başladı.
Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesinde oturan Aydın Efeler Lisesi son sınıf öğrencisi Kemal Kılıç, forvet olarak forma giydiği Aydın Belediyespor'da hocalarından izin alarak tatil yapmak için Kuşadası'na gitti. 2 Haziran 2007'de denize girmek için sahile inen genç futbolcu, denize atladığı esnada başını kuma çarptı. Suda çırpınan Kemal'in yanında olan 7 yaşındaki kardeşi Kağan Kılıç, sahilde bulunan diğer tatilcilerden yardım istedi. Çevredeki tatilcilerin yardımıyla deniz kenarına taşınan Kılıç'a ilk müdahaleyi sahilde bulunan bir doktor yaptı. Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kemal Kılıç'ın boynunda kırıklar oluştuğu ve buna bağlı olarak genel felç geçirdiği belirlendi. Parmaklarını dahi oynatamayan genç futbolcu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Boynundan ameliyat olarak 3 ay tedavi gören genç futbolcu, tüm umutlarını yitirdiği esnada uzay terapisi ile iyileşebileceğini öğrendi. Bunun üzerine gencin ailesi, Bursa'da bulunan Özel Bilgiç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne başvurdu. Kemal Kılıç, tekerlekli sandalyeyle girdiği rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist Firuzan Salih tarafından tedaviye alındı. Özel therasuit kıyafetiyle halatlarla bağlanan genç forvet, kafes içi egzersizleri, paralel barda yürüme, pedal çevirme, masaj ve vücuda sıcaklık uygulaması tedavisinin ardından ikinci hafta koltuk değneğiyle, üçüncü hafta sonunda ise kendi başına yürümeyi başardı. Umudunu yitirdiğini belirten Kemal Kılıç, "Denize atladıktan sonra boynumu kuma çarparak felç oldum. İzmir'de gittiğimiz hastanelerde iyileşemeyeceğimi söylemişlerdi. Tekerlekli sandalyeyle girdiğim buradan yürüyerek çıkmayı başardım. Bin an önce yeşil sahalara dönmek istiyorum. Futbolu çok özledim" dedi. Bir kürün günde 3.5 saat, haftada 5 günden oluştuğunu kaydeden Fizyoterapist Firuzan Salih, "Bir haftalık eğitimin ardından 4 hafta ara vererek vücudun tekrar toparlanmasını sağladık. Genç ve hırslı olması, uyguladığımız tedavi yöntemleri sayesinde 3 haftalık eğitimin ardından yeniden yürümeye başladı. Artık kimsenin yardımı olmadan yürümeyi başarabiliyor" diye konuştu. Oğlunun felç olduktan sonra diğer felçli hastaların da durumunu çok iyi anladığını kaydeden anne Hacer Kılıç ise, "Oğlumun yanından bin an olsun bile ayrılmadım. Hiç ümitsizliğe kapılmadım. Oğlumun bir gün yürüyeceğini tahmin ediyordum. Çok parlak bir çocuktu. Arkadaşlarının arasında bile yıldız gibi parlıyordu. Şimdi oğlum yürüyor. Bu inanılmaz bir mutluluk" şeklinde konuştu. (iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri