Anadolu Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerce geliştirilen ‘Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Projesi’nin kapanış kokteyline Didim heyeti de katıldı.
Türk turizminin Cumhuriyet dönemindeki gelişimine katkı sağlamış veya tanık olmuş, Turizm Bakanları, İşletme sahipleri, Tur Operatörlerin yanı sıra kamu ve özel sektörden 200’den fazla turizmcinin katıldığı Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Projesi’nin kapanış kokteyli İstanbul’da yapıldı. Didim’den 22 kişinin katıldığı projenin İstanbul’da yapılan kokteyline Didim adına Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, TÜRSAB BYK Başkanı Tayyar Cengiz, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ve Didim esnaflarından Ali Turan katıldı.
Kokteyl sonrasında değerlendirme yapan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu “Yapılan bu çalışma bilimsel anlamda bu güne kadarki çalışmalar içerisinde en kapsamlı ve en gerçekçi tespitler içermektedir. Böyle bir projede Didim’in de geniş bir şekilde yer almış olması bu güne kadar yapılan önemli çalışmaların ürünü olarak kabul edilmelidir. Araştırma sonuçları incelendiğinde Didim Heyetinin tespitlerinin de gerçekçi ve çok önemli olduğu görülecektir. Turizmde markalaşma ve gelişme uzun soluklu, sabırlı ve programlı çalışmalarla ancak gerçekleştirilebilir. Turizm konusunda Ülkemizde ve Didim’de bu günlerde yaşamakta olduğumuz sıkıntılar ve sorunların birçok cevabını bu araştırmada bulmak mümkündür. Ancak bu ve benzer çalışmaların ilgililer tarafından çok ciddiye alınarak analiz edilmesi ve gerçekçi olanların uygulamaya konulmasıdır. Bu vesileyle, Anadolu Üniversitesine, başta Prof.Dr.Nazmi Kozak, Dr. Hüseyin Öney ve araştırma görevlisi Arzu Turan olmak üzere tüm emeği geçenlere şahsım ve Didim adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“DİDİM 300 SAYFADA YER ALDI”
Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise, “Bu çalışma hem Türkiye de hem de Didim de turizm konusunda yapılan en kapsamlı çalışmadır. Didim’in turizme başlamadan evvel ki zamanından günümüze kadar yaşananların ele alındığı proje de Kuşadası ve Didim’e bir ciltte yaklaşık 300 sayfalık yer verilmiştir. Proje’nin sonuçları 7700 sayfa ve 9 cilt kitaptan oluşmaktadır. 3 sene süren çalışma Türkiye genelin de turizm ve otelcilik sektörünün gelişimine birinci elden tanık olmuş 522 kişi ile 696 saatlik görüntü ve ayrıca ses kayıtlı sözlü tarih görüşmesi gerçekleştirilmiş, Didim de ise 22 kişi bu çalışmaya katkı sunmuştur” dedi.