Çocuğunun tedavi cihazını sanayide yaptı

Antalya’da 'Mavi Işık' hastalığına yakalanan 3 aylık çocuğunun tedavisi için gerekli cihazın 10 bin TL olduğu öğrenen baba, soluğu sanayide aldı. Cihazın aynısını sanayide yaptıran baba, oğluna evde ışık tedavisi uygulamaya başladı.

Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde müstakil bir evde yaşayan Servet- Zeliha Ergün çiftinin 3 aylık bebekleri Poyraz, doğumundan 48 gün sonra 202 kişide görülen genetik 'Mavi Işık' (Crigler Najar) hastalığına yakalandı. Ailenin 16 yaşındaki kızları Hilal Ergün’e de aynı teşhis konulmuş, mavi ışık tedavisinin ardından annesinden aldığı karaciğerle yaşama tutunmuştu. İkinci çocuklarını da bu hastalıktan kurtarmak isteyen aile hastane hastane gezmeye başladı. Fakat Ergün ailesi, gittikleri hastanelerde ya yer bulunamaması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Çocuklarının hayatta kalabilmesi için mavi ışık tedavisine ihtiyacı olan aile maddi durumlarının kötü olması nedeniyle 10 bin TL değerindeki cihazı alamadı. Bu sırada baba Servet Ergün’n aklına bu cihazın aynısını bir arkadaşının tavsiyesiyle sanayi sitesinde yaptırma fikri geldi. Gerekli malzemeleri temin eden Ergün, fototerapi aletinden cihazı yaptırmayı başardı. Çocuğunu şimdi evinde tedavi eden Servet Ergün, oğlunun sağlığına kavuşması için mutlaka karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi.

OĞLU İÇİN KİLO VERMEYE BAŞLADI 
Oğluna karaciğer vericisi olmak isteyen baba Ergün'ün 102 kilo olması nedeniyle nakil gerçekleşemedi. Kadavra sırasına da yazılan minik Poyraz için baba Servet Ergün kilo vermeye başladı. Kısa süre içinde 8 kilo veren Servet Ergün’ün 85 kiloya ulaşmasıyla birlikte nakil gerçekleşecek.
3 çocuğu olduğunu ifade eden Server Ergün, kızı Hilal’in sarılık hastalığının ardından karaciğer nakliyle sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Hilal’e de mavi ışık tedavisinin uygulandığını dile getiren Ergün, “Poyraz’ın doğduğunda bembeyaz pamuk gibi olduğunu ve 3 gün sonra sararmaya başladı. Genetikmiş. Sarılık yükseldi bir gün. Hastaneye götürdüm, yoğun bakıma alındı. 13 gün yoğun bakım sürecinde göbek fıtığı oldu. Bir müddet normal odada mavi ışıkta kaldı. Sarılık havaleleri ile gittiğimiz AÜ Hastanesi’nde zaman zaman yer bulamıyorduk. Özel bir hastaneye gittim 380 TL’ye bir gece kaldık. Bu ışık olmazsa oğlumun yaşama şansı yok. Ama hastanede yer yoktu” dedi.

Yaşadıkları cihaz sıkıntısını çözmeye kararlı olduğunu dile getiren Ergün, “Hastaneden cihazı alamadım. Yenisi 10 bin TL maddi gücüm yoktu. Ben de bunun üzerine ışığın ebatları ve voltajlarının fotoğraflarını çektim. Aynı ebat ve boylarda sanayide bir ağabeyime yaptırdım. 550 TL’ye malettim parasını da ödemedim. Parasını ödeyeceğim. Ama Poyraz’ın sağlığına kavuşabilmesi için 3 ay içinde 102 kilodan 85’e düşersem nakil gerçekleşecek. O nedenle bir şey yemiyorum. 94 kiloya düştüm. Bir şey yiyecek olsam oğlum aklıma geliyor. Ben bu kiloyu vermek zorundayım” diye konuştu.
Oğlunun yaşama şansının bu yaptığı mavi ışık olduğunu dile getiren Ergün, ”İyi ki bu cihazı yaptırmışım. Çok güzel oldu” dedi.

Anne Zeliha Ergün ise parlak fikri eşiyle birlikte düşündüklerini belirterek, “Çocuğumuzun tek yaşama şansı bu mavi ışık. Evde uygulamak istedik. Hastanede yer olmuyordu. Evde bakmak istedik. Ama evin ortamı tam iyi değil. Yinede çocuğumuzu hayatta tutmaya çalışıyoruz. Nakile kadar çocuğumuza iyi bakmak zorundayız” şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri