CHP’Lİ BÜLBÜL, ATATÜRK’ÜN NAZİLLİ’YE GELİŞİNİN 87. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının 87. yıl dönümünü kutladı.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının 87. yıl dönümünü yazılı bir açıklamayla kutladı. CHP’li Bülbül, şu açıklamayı yaptı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1937’de üçüncü kez ziyaret ettiği Nazilli’de Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışını yapmıştır. Memleketin dört bir yanında yankı uyandıran bu seyahatte Atatürk’ü görmek isteyen binler Nazilli İstasyonu’na akın etmiştir. Dönemin Ulus Gazetesi’nde, ‘Kasaba emsalsiz bir bayram şenliği içinde çalkalanıyordu’ ifadesiyle Atatürk’ün gelişinin ilçede nasıl bir coşkuyla karşılandığı anlatılmıştır. Aydınlılar, Atatürk’e sevgi ve saygısını saatlerce onu görmek için bekleyerek göstermişlerdir.

“NAZİLLİ HAK ETTİĞİNİ ALACAK”

Nazilli Basma Fabrikası’nın açılması Türkiye’de sanayileşme sürecini başlatan ilk önemli atılımlardan biridir. Bu atılımla Nazilli, tarım ve ticaret açısından önemli bir merkez olma özelliğini korumuştur. Atatürk’ün liderliğiyle Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Nazilli’de de modernleşme ve ilerleme yolunda önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Atatürk, 9 Ekim 1937’de yaptığı ziyarette, “Nazilli atide göstereceği gelişme ile Vilayet merkezi olacaktır” demiştir. Gazi’nin öngörüsünü yerine getirmek, Nazillimizin hak ettiğini alması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle, 9 Ekim 1937’de Nazilli’ye gelişinin yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Cumhuriyet’i kuran, bize bu topraklarda özgür yaşama fırsatı veren tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri