ÇERÇİOĞLU TÜRGEV VAKFI KONUSUNDA KİMSEYE CEVAP VERMEZ

DURMUŞ TUNA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kalemşorlüğünü yapan Ergün Poyraz isimli küfürbaz şahıs; "TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan CHP'li belediye başkanı kim?" sorusunu 2018 yılında gündeme taşımıştı.
İlk başlarda ne demek istediği anlaşılmadı ancak günler sonra gazeteci Servet Töz bu kişinin Özlem Çerçioğlu olabileceği yönünde bir haber yaptı.
Özlem Çerçioğlu kendisi hedef alınarak yapılan her türlü haber ve paylaşıma cevap vermesiyle bilindiği halde, Servet Töz'e tek bir kelime cevap vermedi. Susmayı tercih etti çünkü konunun kapanmasını istiyordu.
Her zaman olduğu gibi, Özlem Çerçioğlu'na yönelik saldırılara cevap veriyordum ve bu kez müdahale etmem istenmedi. Hazırladığım cevap niteliğindeki haberi kullanamadım çünkü küfürbaz Ergün Poyraz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ima etmişti. Özlem Çerçioğlu bizzat bu konuda bana müdahale eden kişiydi ve "Servet Töz'e sakın cevap verme" dedi.
Başkan Çerçioğlu'nun yaklaşımı milyonlarca lira bağışı yapan kişi olduğunu gösteriyordu.
En yakınındaki isimlerle yaptığımız görüşmede, milyonlarca lira bağışı yapan kişinin Çerçioğlu olduğunu dateyit ettirdim. Onlar da konu hakkında bir şey yazmamam konusunda uyardılar.

Özlem Çerçioğlu karşıtı gazeteci Servet Töz aslında mevzuyu anlamıştı ancak emin değildi. "Özlem Çerçioğlu mu işaret ediliyor?" şeklindeki haberi bile rahatsızlık vermişti.
"TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan CHP'li belediye başkanı Özlem Çerçioğlu" şeklinde haber yapsa da kendisine cevap verilmeyecekti.
Bu yönde karar alınmıştı.
Servet Töz haberine karşılık verilmeyince olayın üzerine gitmedi ve konu kapandı.

"TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yapan CHP'li belediye başkanı kim?" sorusu bugüne kadar askıda kalmıştı. Ta ki, benim tarafımdan geçtiğimiz ay gündeme getirilene kadar.
Aslında bu konuyu gündeme getirmeyi düşünmüyordum ancak sahte sosyal medya hesaplarından şahsıma yönelik yapılan çirkin paylaşımlara misillememdi. Küfürbaz Ergün'ün sosyal medya hesabından 2018 yılında yaptığı paylaşımında Özlem Çerçioğlu'nu işaret etme sebebi ise şantaj amaçlıydı.
Koçarlı'nın o dönem CHP'li Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile CHP İlçe Başkanı Hakan Akın'ı hedef olarak yaptığı çirkin paylaşımlar nedeniyle partiden ihracı gündemdeydi. Disiplin Kuruluna ihraç istemiyle sevk edilmişti.
Küfürbaz ve iftiracı Ergün bu paylaşımları kendi kafasından yapmamıştı. Özlem Çerçioğlu'nun yönlendirmeleriyle yapılmış saldırılardı.
Mutlu Öztürk ile Hakan Akın'ın kullanım süreleri siyaseten bitmişti. CHP'li iki siyasetçiyi hedef alma ve yıpratma görevi küfürbaz Ergün Poyraz'a verilmişti. Bu nedenle de, arkasında durulmasını istemesi en doğal hakkıydı. Başkan Çerçioğlu'nun arkasında durmayacağını anladığı için de, TÜRGEV Vakfı kozu ile gözdağı vermek istemişti. Yaklaşımı işe yaradı ve Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla devreye giren o dönem Aydın İl Disiplin Kurulu Başkanı Vasfı Suha Bayırlı ihraç kararı çıkmasını engelledi.

TÜRGEV Vakfı paylaşımı sonrasında küfürbaz Ergün'ün eşi de, Çerçioğlu yönetimindeki belediyede işbaşı yaptı. İki çocuğu belediyede istihdam edildiği halde eşinin de istihdam edilmesi kararı eşi benzeri olmayan bir davranıştı. Bir aileden 3 kişinin Özlem Çerçioğlu yönetimindeki belediyede istihdam edilmesi olayı imkansız gibi bir karardı. Başkan Çerçioğlu'nun bu tasarrufau herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

2018 yılı itibariyle imtiyazlı durum elde eden küfürbaz Ergün aynı zamanda dokunulmazlık zırhına büründü. Birkaç kez kendisini hedef alıp, yaptığım haberler Başkan Çerçioğlu tarafından müdahale edildi ve yayından kaldırdım. Bu haberlerden birisi, dolandırdığı iddia edilen bir yazar konusuydu ve yargılanıp ceza almıştı. "Ergün Poyraz'a yargı tokadı" konulu haberi kullandım ancak kısa bir süre sonra yayından kaldırdım.

TÜRGEV Vakfı'na bağış konusuna tekrar gelecek olursak; Başkan Çerçioğlu'nun 2015 ve 2018 yıllarında iki kez bağış yaptığı Aydın basınında gündeme geldi. 3 yıl aradan sonra ikinci bağışın yapıldığı haber yapıldı. Bu durumu sorgulamak gerekirse, 2018'den 2024'e kadar yani 6 yılda başka bağışlar yapılmış olabilir mi? TÜRGEV Vakfı'na bağışta abonelik sistemi var mı? 2021'de aranıp, "Özlem Hanım bağış yapacak mısınız?" denilmiş midir? 2021 yılından sonra 2024'te de aynı şekilde hatırlatma yapılmış mıdır?
Bu kadar olacağını sanmıyorum ancak 2015 ve 2018 yani 3 yıl arayla 2 bağış kafa karıştırıyor.
Aydın basınında çıkan haberde, 2015 yılında 10 milyon lira ve 2018 yılında 40 milyon lira olmak üzere toplamda 50 milyon lira bağış yapıldığı belirtildi. Bağış miktarının bu kadar olduğunu da sanmıyorum ancak "yakındır" diye düşünüyorum.

Emekli bürokrat Haldun Haşmet Aysan hesap konularında çok iyi. 2015 ile 2018 yıllarında iki kez bağış yapıldığını ve bağış miktarının 50 milyon lira olduğunu farz edelim. Ogünkü döviz kuruyla hesaplarsak bugün için kaç milyon lira bir bağış yapılmış olur? Haldun Haşmet Aysan bu konuda hesaplama yapıp, sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı takdirde bilgi sahibi olabiliriz.
Herkes merak ediyor da...