Öğrencilik yıllarımda figüran olarak bir ucundan beni de konuk eden Yeşilçamda anlatılan bir öyküyü daha sonraki yıllarda arda Uskanın bir yazısında okumuştum. Yönetmen Üçüncü sınıf rollerde oyunculuk yapan, bir mesleği de akrobatlık olduğu için bazı filmlerde jönlere dublörlük de yapan Levent Çakıra başrolde oynaması için öneri götürmüş. Buna çok sevinen Çakır, filmde Kilink rolünü yönetmenin istediği şekilde başarıyla oynamış.
Filmin jeneriğinden, son yazısına dek yüzü görünmeyen başrol oyuncusu, yaşamında ilk ve son kez başrol oynadığı filmde yüzü hiç görünmeyince düş kırıklığına uğramış. Bu kadarla kalsa iyi. Bir de filmin son sahnesinin çekildiği Galata Köprüsünde başına gelenleri dostlarına anlatırken ağlayası geliyormuş. Son sahnenin çekiminde, peşinde polis olan Kilink köprüden Haliçe atlıyormuş ve kayıplara karışıyor, film son buluyormuş. Haliçin sularına atlayan Çakır yüzerek Karaköye çıkmış. Köprüde kurulan film setine, insanların şaşkın bakışları arasında gelince tüm set ekibinin toparlanıp çekim yerinden ayrıldığını görmüş. Yani Haliçte başrol oyuncusunu unutan film ekibi olarak tarihe geçmiş o günkü çekimi yapanlar. Kilink de Karaköyden yürüyerek, Beyoğlunun yolunu tutmuş.
Bir çoğunun çekimi 1967 yılında gerçekleştirilen Kilink filmleri serisi, Kilink İstanbulda , Kilink Uçan Adama Karşı , Kilink Soy ve Öldür , Şaşkın Hafiye Kilinke Karşı , Mandrake Kilinke Karşı , Kilink Frankeştayna Karşı , Killing Caniler Kralı, 'Killing Ölüler Konuşmaz ve 'Dişi Killing adlarını taşıyor.
Sonraki yıllarda da iki Killing filmi çekildi: 1971de 'Killing Ölüm Saçıyor' ve 1974'te çekilen 'Killing Kolsuz Kahramana Karşı'
Ülkemizde 1967de tam 208 film çekildi. Günlük gazetelerde ve dergilerde yayınlanan çizgi-romanlarla foto-romanların okuyucu üzerindeki ilgisi o yıl sinemaya da yansıdı. Türk sinemasında yeni bir avantür filmler modası başladı. Killing filmlerinden başka, Baytekin, Fantoma, Mandrake, Uçan Adam gibi kahramanları yabancı kökenli bir çok film yapıldı.
Birkaç yıl sonra izleyiciler Zorro türü serüven filmleriyle buluştu. Buna benzer yabancı kaynaklı çizgi roman kahramanlarına karşılık yerli bir çizgi roman kahramanı Tarkan ortaya çıkarıldı. Söz konusu dönemde Süpermenler, Süperkızlar, Karaoğlan Malkoçoğlu, Zagor, Kızıl Maske, yeşilcam kovboyları, bilimkurgunun ilk örnekleri olarak yaratıldı.
Geçtiğimiz yıllarda çekilen iki uzay filmi G.O.R.A. ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filmleri Türk Sineması bilim kurgu örnekleri olarak sinema tarihimize geçmiştir. Bu filmlerden önce bir Uzay Yolu uyarlaması olan Turist Ömer Uzay Yolunda ilk bilim kurgu Türk filmi olarak kabul edilmektedir. (BİTTİ)