Bilindiği gibi; 15 Temmuz kalkışması ile birlikte, FETÖ/PDY’ye karşı yayınlar yapmaya başladım. Yayınlarımda hedef kitle, bu terör örgütüyle bağı olduğunu bildiğim isimlerdi. Bu isimlerin de en başında, İLGİ ailesinin büyük oğlu Şahin İlgi gelmekteydi.
Şahin İlgi bu yapının; Ege Bölgesi lideriydi, beyniydi, finansörü herşeyiydi...
Haşhaşi terörist başı Fetullah Gülen tarafından, Tacikistan İzmir Fahri Başkonsolosu yapılması da Şahin İlgi’nin cemaat, paralel yapı, terör örgütü içerisindeki öneminin ve de gücünün göstergesidir.
Koskoca Ege Bölgesi’nde adam kalmadı mı da Şahin İlgi bu göreve önerildi?
Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), FETÖ/PDY’nin sendikal kanadıydı. TUSKON 1990′lı yılların başında, ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek işadamlarının, birlikte hareket etmek üzere çeşitli illerde dernekleşmesiyle başladığı kocaman bir yalandı. Bu oluşumun amacı, Türkiye’yi ekonomik olarak ele geçirmekti ve bunu da 17/25 Aralık 2013 tarihi sonrasında gördük. Gülen Cemaati, Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü ilân edildikten sonra bile, TUSKON üyesi işadamları bu yapıdan ayrılmadılar. Aksine, cemaat terör örgütü adını almasına ve liderinin de terörist ilân edilmesine rağmen paralel yapıya daha sıkı sarıldılar ve sahip çıktılar.
Bu isimlerden birisi de Şahin İlgi’ydi. TUSKON’da ilk 10 kişi arasındaydı ve Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral’in terfisini bekliyordu. Terfi gerçekleştiği anda, Gülen’in prensleri arasında gösterilen Şahin İlgi’nin TUSKON’un başına getirilmesi çok büyük olasılıktı.
Bir daha söylüyorum.
Fethullah Gülen Cemaatinin terör örgütü ilan edilmediği dönemde önemli görevlerde yer alan Şahin İlgi, Fethullah Gülen'in gözde isimleri arasındaydı. Önem verilen isimler arasında olduğu için de haşhaşi başı Gülen tarafından Tacikistan İzmir Fahri Başkonsolosu yapılmıştır. Kara kaşına, kara gözüne bu yetkiler kendisine verilmemiştir. Gülen’in, AK Parti Hükümeti ile ilişkiler bozulunca konsolosluğu geri alınmıştır.
160 ülkede temsilcilikleri olan TUSKON'un üst düzey 10 yöneticisinden biri olmak kolay bir iş değildir. Şahin İlgi bunu başarmıştı. Bu yolda da maddi ve manevi çok emek verdi.
Söke İşadamları Derneği (SİDER)'in 2008 yılında kurucu başkanı olan Şahin İlgi, başkanlığı hiç bırakmadı. Tüzükleri 2 yılda bir başkan değişikliği öngörse de Gülen’in emriyle daimi başkan oldu.
Bu yetiklerdeki bir adamın ismi, Rus Büyükelçi Karlov’un ölümüyle de anıldı. Teröristin Söke nüfusuna kayıtlı olması, FETÖ’nün dersanesinde eğitim gördüğü iddiası ve de SİDER’den burs aldığı söylentileri ciddi suçlamalardır.
Bu işin peşi bırakılmayacaktır.
Yani; Şahin İlgi nasıl firar etmiştir? Firar etmesi sonrası Söke’den kimlerle görüşmeye devam etmiştir? bunlar önemli detaylar ve araştırılıyordur.
Şahin İlgi’nin etkisiyle İktidar Partisi Söke İlçe Başkanı olan ve FETÖ/PDY tutuklusu avukat Abdullah Yeniusta ile 17/25 Aralık sonrası ve de 15 Temmuz kalkışması sonrası görüşme devam etmiş midir?
Abdullah Yeniusta’nın da terörist Mevlüt Mert Altıntaş ile görüşmesi olmuş mudur?
Şahin İlgi’nin Söke Adliyesi’ne ziyaretleri bilinirdi. Kalkışma öncesinde ve sonrasında Söke Adliyesi’nde görev yapmış ve yapmakta olan hakim veya savcılarla görüşmesi olmuş mudur?
Bu araştırılmalıdır.
Şahin İlgi’nin, özellikle 15 Temmuz sonrası kimlerle irtibat halinde olduğu tespit edilmelidir.