Bozdemir; Başörtüsü sorunu aşılmıştır

Bozdemir; Başörtüsü sorunu aşılmıştır

Gerçek Gazetesi
Son günlerde ülkemiz gündeminde birinci konu olma özelliğini koruyan, muhtemelen yarın TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan üniversitelerde okuyan bayan öğrencilere türban takma serbestliği getirecek olan yasa taslağı üzerine tarışmalar sürüyor.
Ülke genelinde olduğu gibi, ilçemizde de sivil toplum kuruluşları çıkarılması planlanan yasaya karşı olduklarını yada taraf olduklarını açıklamaya devam ediyorlar.
Büyük Birlik Partisi Söke İlçe Başkanı Abdulbaki Özdemir de dün gazetemize bir açıklama yaparak, türban serbestliğini savundu.
Özdemir açıklamasında özetle; "ülkemizde başörtüsü sorunu azımsanacak durumu çoktan aşmıştır. Dini gerekliliği başörtüsü takan, okuma hakkından mahrum olan öğrencilerin sayısı aynı oranda artıştadır ki bu durumda kemiyetin hiçbir önemi yoktur. Okuma özgürlüğü elinden alınmış bir kişi de olsa devletin görevi o kişinin özgürlüğüne kavuşması için elinden gelen özveriyi göstermesidir.
Herkes giyimini seçmekte özgürdür. Üniforma zorunluluğu olmayan yerlerde kimsenin kıyafetine karışılamaz. Büyük Birlik Partisi olarak başörtüsü için yapılan gerek eğitim-öğretim alanında gerekse kamusal alanda tüm çalışmalara olumlu bakıyoruz. Meclisimizden birlik isterken, önce milletçe açığıyla, kapalısıyla beraberlik içinde olmalıyız ki meclisimize de yansısın" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri