Gerçek Gazetesi
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 73 şişe kaçak içki, 19 bin 200 adet kaçak içki etiketi ile 19 kilo 650 gram tütün ele geçirildi. Operasyonda sahte içki üretimi yapıp, kendisine ait büfede satan 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, turizm mevsiminin başlaması ve son günlerde ortaya çıkan ölümlere ve zehirlenmelere sebep olan sahte alkollü içkiler ile mücadele çalışmalarına hız verdi. Yapılan çalışmalarda Didim ilçesinde ikamet eden E.Ş. isimli şahsın kendisine ait deposunda, saf alkol ile sahte içki üretimi yaptığı ve üretimini yaptığı içkilere sahte bandroller yapıştırmak sureti ile kendisine ait büfede sattığının tespit edildi. Şahsa ait depoda ve büfede yapılan aramada 25 şişe bandrolleri geçersiz ve sahte olduğu tespit edilen değişik markalarda içki, 48 şişe 70 Cl" lik viski, 9600 adet 70 Cl" lik viski etiketi, 6000 adet 70 Cl" lik votka etiketi, 3600 adet 838 Votka marka içkiye ait etiket, 2009 yılına ait 19 adet TAPDK bandrolü,1 adet alkol derecesini ölçen cihaz, hazırlanan karışımı şişelemek için kullanılan üzerinde elektrikli motor bulunan 8 memeli hortumlu düzenek,1 adet 500 litrelik boş plastik depo, 1 adet üzeri kesilmiş su damacanası, 1 adet tabanına hortum takılmış damacana,1 adet içinde alkol olduğu değerlendirilen 40 litrelik dolu beyaz renkli plastik bidon, 1 adet içinde alkol olduğu değerlendirilen 19 litrelik su damacanası,500 adet siyah renkli bilyeli kapak,393 paket 50 gramlık tütün ele geçirildi.
Konu ile ilgili olarak S.B isimli şüpheli yakalanırken; olayla ilgilisi olduğu tspit edilen işyeri sahibi E.Ş"ni de bulunması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
Yapılan operasyonla ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, Son zamanlarda basına yansıyan olaylarda göz önünde bulundurularak, Alkollü içki ve tekel ürünleri tüketiminde bulunan vatandaşlarımızın TAPDK yetki belgesi olmayan kişi yada işyerlerinden, TAPDK yetki belgesi bulunsa dahi ambalajlarında bandrol, etiket, hologram, pul, damga veya benzeri işaret bulunmayan ürünleri almamaları, alkollü içki markalarını piyasa değerinden daha düşük fiyatla satmaya çalışanlara itibar edilmemesi, bu tür ürünleri satan kişilere rastlanması halinde vakit geçirmeden Emniyet birimlerine bilgi verilerek yakalanmasının sağlanması ve böylelikle ülkemiz ekonomisinin ve insan sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin engellenebileceği değerlendirilmektedir denildi. (iha)