Haber-Yorum : Durmuş Tuna | Gerçek Gazetesi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katılacağı "Toplulukların ve Girişimcilerin buluşma noktası olan Kuşadası İstasyon eğitim merkezi ve tanıtım programı"nda yer alacak ve sanırım davetlilere hitaben konuşma da yapacak.
Aydın ilinin en büyük atanmış mülki amiri olarak ne gibi mesajlar verecek çok merak ediyorum.
Turizmin göz bebeği Kuşadası için düşünceleri nelerdir?
Yeni turizm sezonu için Aydın Valiliği ne gibi çalışmalar içerisinde?
Nasıl bir Aydın ve nasıl bir Kuşadası hayali var?
Turizmin dışında güzel sanatlarla, müzikle anılması gereken Kuşadası'na bu anlamda bir Vali olarak ne gibi katkılar sağlamayı düşünüyor?
Vali Hüseyin Aksoy şehrin yönetiminde en yetkili karar mercii ancak yönetim konusunda seçilmişlerle işbirliği noktasında kendisini yeterli görüyor mu?
Aydın ve 17 ilçesi için alınacak kararlarda seçilmişlerle yani belediye başkanları ile uyumu nasıldır?
Örneğin; cuma günü misafiri olacağı Kuşadası için alınan ve alınacak kararlarda ilçenin şehri emini Ömer Günel'in düşüncelerine önem veriyor ve kendisinden görüş alıyor mu?
Birlikte yönetim Aydın'ın genelinde ve her alanda olmalıdır.
Aydın için "ben yaptım oldu" diyen değil, hep birlikte karar alabilen yöneticilere ihtiyacımız var...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilçesinde düzenlenmek istenen deve güreşi etkinliğine haklı gerekçelerle sıcak bakmadığı herkes tarafından biliniyor.
Başkan Günel'in her canlının yaşam hakkına verdiği önem, imza attığı etkinliklerde ve sergilerde öne çıkıyor.
Hal böyleyken, deve güreşi etkinliğine ısrarla destek ve izin vermemesinden doğal ne olabilir ki!
Her platformda hayvan haklarını savunan Başkan Günel, göreve geldiği gibi ilçesindeki faytonculuk faaliyetlerini sonlandırmıştı.
Hayvan hakları konusunda bu kadar hassas olan Başkan Günel'e, "Aydın Valisi olarak ilçenizde deve güreşi dikte ettim" demek doğru bir yaklaşım değildir.
"Deve güreşi etkinliğine izin vermediğim konuşuluyor. Kuşadası'nda geleneksel olan bir etkinlik değil. Kuşadası'nın kültüründe deve güreşi etkinliği yok. En son ne zaman deve güreşi yapılmış? Bir tek deve yetiştiricisi bulunmayan Kuşadası böyle bir kültüre sahip değil. Komşu ilçelerimiz Selçuk ve İncirliova bu kültüre sahip. Aydın merkezde de organizasyon olarak en geniş katılımlı deve güreşi etkinliği yapılıyor. Turizm şehri olan Kuşadamızın sanatla ve müzikle anılmasını istiyoruz. Bu nedenle deve güreşi etkinliğine sıcak bakmıyoruz" diyen bir belediye başkanının yönetimindeki ilçeyi 2021-2022 sezonu deve güreşleri programına dahil etmek çok yanlış bir karardır.
Aydın Valiliği Hayvanları Koruma Kurulu, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında bir kez daha toplanmalı ve bu dikteden vaz geçilmelidir çünkü Kuşadası halkının isteğine kayıtsız kalmayan ve atların maruz kaldığı eziyeti sonlandırmak suretiyle faytonculuk faaliyetlerini yasaklayan Başkan Günel, "Kuşadası'nda deve güreşi yapılacak ve siz de buna göz yumacaksınız" diktesine kesinlikle boyun eğmez.
“Kuşadası’nda yaşayan bütün canlılardan sorumluyuz” diyen Başkan Günel ilk olarak atları özgür bıraktı ve faytonculuk yasaklandı, sokakta yaşayan can dostlarımız için Haybulans projesini yaşama geçirdi, “Can Dostlar” adıyla defin alanı açtı.
Bu icraatlara imza atan Başkan Günel'e şimdi kalkıp, "develeri dövüştür ya da ilçende develerin dövüştürülmesine ses çıkarma" demek akıl tutulmasıdır.
Kuşadası'nın gündemini bir süre meşgul eden ve Başkan Günel'in açıklamasıyla son bulan deve güreşi etkinliği tartışması, Aydın Valiliği Hayvanları Koruma Kurulu yüzünden tekrar gündem olmamalıdır.
Cuma günü tanıtım programıyla bir araya gelecek iki yöneticinin uzlaşısıyla deve güreşi etkinliği konusu bir daha açılmamak üzere son bulmalıdır.
Hayvan severlerin de beklentisi bu yönde ve Vali Aksoy'un haklı isteği dikkate alması bekleniyor.