AYSO Başkanı Şahin: “Vatandaş istikrarın devamı için uzlaşı istiyor”

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Seçim bitti, sandıktan çıkan mesaj; vatandaş siyasi ve ekonomik istikrarın bir an evvel tesisi için uzlaşı istiyor” dedi.

Türkiye, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan genel seçimlerin sonuçlarını tartışıyor. 4 partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdiği ve hükümet kurmak için gerekli 276 milletvekilini hiçbir partinin çıkaramadığı 7 Haziran seçimlerini değerlendiren Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, vatandaşın yaptığı çağrıya siyasi partilerin mutlaka kulak vermelerini beklediklerini kaydetti. Şahin, “Seçim bitti, sandıktan çıkan mesaj; vatandaş siyasi ve ekonomik istikrarın bir an evvel tesisi için uzlaşı istiyor. Bu sebeple tüm karar vericiler yönlerini ekonomiye çevirmeli, gündemlerini de ekonomik reformlara odaklamalıdırlar” dedi.
Türk halkının tek başına bir partiye hükümet kurma hakkı vermediğini dile getiren Şahin, “TBMM’ne giren 4 partiden en uygun hükümet modelinin ortaya çıkması için yapıcı bir tutum sergilemelerini, Ülkemizin menfaati doğrultusunda kararlar almalarını bekliyoruz. Kutuplaşan ve birbirinden uzaklaşan kitleleri tekrar ortak akılda bir araya getirecek bu fırsatı kaçırmamalıyız. Son iki yılını seçimlerle geçiren Türkiye’yi yeniden kısa sürede erken seçime götürecek uzlaşmaz tutum hiç düşünülmemelidir. Seçim bitti bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı, dünya piyasalarıyla ve komşu ülkelerle ekonomik uzlaşı tekrar sağlanmalıdır” diye konuştu.
“MİLLİ HEDEFİMİZİN TEMELİNİ İHRACAT OLUŞTURMALI”
“2023 milli hedeflerimizin temelini ihracat oluşturmaktadır” diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: Türkiye’nin büyüme modeli de ihracata dayalı olduğuna göre, ihracatını tekrar arttırmanın formüllerini hızla hayata geçirilmelidir. İllerin ve bölgelerin potansiyel yapılarına ve ekonomik değerlerine göre teşvik sisteminde, sektörel ve bölgesel teşvik uygulamaları mutlaka yerel talepler dikkate alınarak değerlendirilmelidir. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya verilen destek artarak devam etmelidir. Zaten bu konular 4 siyasi partinin seçim öncesi ortaya koydukları programların içinde yer almaktadır. Nasıl seçimde siyasi istikrar için halkın sandıktaki tercihini yerine getirmek üzere gereken yapılmalıysa; ekonomik istikrar için de yatırımcı, işadamı ve girişimcinin de talepleri mutlaka dikkate alınmalıdır artık. Ülkemizdeki siyasi aktörler; parlamenter sistemi işaret eden Türk halkına, seçim sistemindeki yanlışlıkları ortadan kaldıran ve yeni bir Sivil Anayasa’nın oluşturulması sağlayacak hükümet modelini en kısa sürede hayata geçirmelidirler”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri