SAMPAŞ yazılım şirketi tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ'ye verilmekte olan yazılım hizmetinin, Başkan Çerçioğlu'nun talimatıyla LİTERA yazılım şirketine devredilmesiyle başlayan skandalda her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.
DAVASINDAN VE İDDİALARINDAN VAZGEÇMİŞTİ
Başkan Çerçioğlu'nun talimatıyla gerçekleşen yazılım işi hizmet alımı değişikliği üzerine SAMPAŞ şirket sahibi Şekip Karakaya duruma isyan etmiş ve yasal süreç başlatmıştı. Karakaya, ihaleye fesat karıştırıldığını ve yazılım hizmetinin ihale yapılmadan LİTERA'ya verildiğini iddia etmişti. Karayaka daha sonra şikayetinden ve iddialarından vaz geçip; geri adım attı ve sessizliğe büründü. Sessizliğin sebebi merak edilse de SAMPAŞ yazılım şirketinden hiçbir açıklama yapılmadı.
SAMPAŞ'A REKABET ŞARTLARI OLUŞMADAN İHALE VERİLMİŞ
Gerçek Gazetesi Yönetimi olarak bu sorunun cevabını aradığımız haberimize Başkan Çerçioğlu ve Şekip Karakaya'dan cevap beklerken, cevap eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan'dan geldi. Aysan tarafından haberimize yapılan yorum paylaşımında, SAMPAŞ'a sus payı olarak 2 Milyon 900 Bin TL. değerinde ihale verildiğini ve ihalede tek katılımcının da Şekip Karakaya olduğu belirtildi. Rekabet şartları oluşmadan SAMPAŞ'a verilen ihale nedeniyle Karakaya'nın şikayetinden ve iddialarından vazgeçtiği ima edildi.
"İHALE BEDELİ BUGÜNKÜ DOLAR KURUYLA 45 MİLYON TL. DEĞERİNDE"
Haldun Haşmet Aysan'ın bu yorum paylaşımının etkisi henüz geçmemişken, yaptığı bir başka yorum paylaşımı adeta deprem etkisi yarattı. Deneyimli eski bürokrat Aysan yorumunda, "2.9 Milyon TL. ihale bedeli 2014 yılına ait. 2014 yılında Dolar kuru. 2.2 TL. yani ihale bedeli 1.3 Milyon Dolar. Bugünkü kur üzerinden 45 Milyon TL..." şeklinde ifade kullandı.
Karakaya'ya tek katılımcı olduğu halde ve rekabet şartları oluşmadan 2014 yılında verilen ihale bedelinin bugünkü kur hesabıyla 45 Milyon TL. yaptığını belirten Aysan bir kez daha dikkatlerin LİTERA davasına çevrilmesini sağladı.
İKİ BELEDİYE BAŞKANLI VE 30 SANIKLI DAVA
LİTERA skandalı soruşturma dosyası emekli bürokrat Aysan'ın şikayeti üzerine 2015 yılında açılmış ancak 2021 yılından itibaren yargılama süreci başlatımıştı. LİTERA davasında 1 numaralı sanık konumundaki Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile 2 numaralı sanık konumundaki Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir 3 yıldır yargılanıyorlar. 12 Kasım'da görülecek duruşmada neler yaşanacak herkes tarafından merak ediliyor. Çerçioğlu ve Özdemir'in sanık olduğu LİTERA skandalı artık "iki belediye başkanlı dava" şeklinde ifade ediliyor ve dosyada 30 sanık yer alıyor.