Aydınlılar artık kışın da yüzebilecek

AYDIN BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN MODERN KAPALI YÜZME HAVUZUNUN AÇILIŞI YAPILDI - AYDIN BELEDİYE BAŞKANI İLHAMİ ORTEKİN: - “ARTIK VATANDAŞLARIMIZ YÜZME SPORUNU KIŞIN DA YAPABİLECEKLER”

Gerçek Gazetesi
Aydın kent merkezinde yaşayan vatandaşların kullanımı ve yüzme kurslarının verilmesi amacıyla geçtiğimiz yıllarda Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan açık yüzme havuzu modernize edildi. Türkiye'de yeni yeni kullanılmaya başlanan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren bir firma tarafından yapılan modernizasyon çalışmalarında; şişme dev bir balon ve ısıtıcılar kullanılarak açık yüzme havuzu kışında hizmet verebilecek bir hale dönüştürüldü.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden düzenlenen Aydın Belediyesi Yüzme Havuzu tesisleri bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesislerde düzenlenen törene Aydın Belediye Bakanı İlhami Ortekin, Belediye Başkan Vekili Halis Günday, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Başkan İlhami Ortekin, geçtiğimiz yıllarda hizmete sokulan açık yüzme havuzunu kışında kullanılabilmesi için bir proje hazırladıklarını söyledi. Projenin tamamlanmasının ardından tesislerin yılın 12 ayı hizmet verebilecek bir hale getirildiğini belirten Ortekin, “Çocuklarımız ve değerli halkımız kışın da yüzme sporunu ve yüzme ihtiyacını bu tesislerde karşılaması için bu çalışmayı yaptık. Bu maksatla açık havuzu kapalı hale getiren bu teknolojiyi de Aydın'da kullanmayı kararlaştırdık. Aydın halkına çağın hizmetini sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aydın halkına verdiğimiz sözleri adım adım sonuna kadar takip ederek, bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kapalı yüzme havuzunun teknik özellikleri hakkında bilgi veren İşletmeci Yaşar Aldırmaz; modernizasyon işlemleri sırasında son teknoloji ürünü sistemlerin kullanıldığını kaydetti. Havuzun hiçbir ekstra malzeme kullanılmadan şişme bir balonla kapatıldığını açıklayan Aldırmaz; balonun içerisinin 30 ve su sıcaklığının ise 27 derece olduğunu dile getirdi. Havuzun 25 metreye 12,5 metre ebatlarında olduğu bilgisini veren Aldırmaz; bir bayan ve bir erkek görevlinin burada çeşitli yaş grubundaki kişilere yüzme kursları vereceğini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından kapalı yüzme havuzun açılışı Başkan Ortekin tarafından yapıldı. Protokol üyeleri ile birlikte havuz içerisinde incelemelerde bulunan Ortekin, yüzme eğitmenleri tarafından sunulan gösterileri izledi.(iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri