Didim’in turizmden beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyleyen çevre gönüllüleri “beton santrali işletmelerinin sahipleri yüzünden ne yazık ki, beklentilerimiz karşılıksız kalıyor” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.
MOLOZ DÖKÜYORLAR
Mera alanı sahasını işgal eden beton santrallerinin bir de çıkan molozlarını alana boşaltmaları isyan ettiriyor.
Gerçek Gazetesi olarak mera alınında yaptığımız incelemede çirkin görüntülerle karşılaştık. Üç firmanın da mera alanına moloz döktükleri fotoğralardan anlaşılıyor.
AKÇED GÜNDEMİNE ALDI
Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Haksal mera alanındaki işgal ve çevre katliamı konusunu gündemlerine aldıklarını söyleyerek, “İstanbul’da olmama rağmen konuyu yönetim kuruluna bildirdim ve gündemimize aldık” dedi.
Didim’de faaliyetlerini sürdüren çevreci dernek ve kuruluşların mera alanının işgaline son verilmesi ve de moloz döküm alanı olarak kullanılmasının sonlardırılması için girişim başlatmaları bekleniyor.
BİR TARAF TEMİZLİYOR, DİĞER TARAF KİRLETİYOR
Didim Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi atıklardan temizlemek için başlatılan çalışmada 110 kamyon moloz atığı toplanıştı. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın bizzat takip ettiği çalışmalarda toplamda 920 ton çöp çıkartılmış ve sadece elle toplanan çöpler 2,5 tonu bulmuştu.
AYDIN VALİLİĞİ’NİN YANLIŞTAN DÖNMESİ İSTENİYOR
Didimli vatandaşlar, “Bir taraf güzelleştireceğiz ve temiz tutacağız diye çırpınırken, diğer tarafın mera alanlarını işgal etmeleri ve moloz yığınlarıyla kirletmesi kabul edilir değil” şeklinde tepki gösteriyorlar.
Mera alanlarının işgaline son verilmesini ve moloz dökülmesinin önüne geçilmesini isteyen Didim halkı, “Yanlış en başta yapıldı. Mera alanlarının beton santrallerinin kullanımına verilmesi hem görüntü kirliliğine hem de çevre kirliliğine neden oldu. Aydın Valiliği yanlıştan dönmeli” diyorlar.