SAATÇI: İKTİDAR TARLADAKİ YANGINI GÖRMEZDEN GELİYOR
CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı yazılı bir basın açılaması yaptı.
Değerli hemşerilerim;
Türkiye İstatistik Kurumu; Haziran 2024 tarımsal girdi endeksini açıkladı. Girdi fiyatları Haziran’da yıllık yüzde 47,56 artarken, aylık artış yüzde 0,93 oldu.
Tarımda girdi fiyatları artarken, ürün fiyatları yerinde sayıyor. Yaklaşık üç yıldır çiftçilerimiz bazı ürünleri aynı fiyata satmak zorunda kalıyor. Çiftçisine para kazandıran ürün neredeyse yok. Tarladaki yangın devam ederken bu yangını görmezden gelen iktidar, yanlış politikaları ile yangına köz atmaya devam ediyor.
Artan girdi fiyatları karşısında kalan çaresiz kalan üreticilerimiz malını pahalıya üretmek zorunda kalıyor. Maliyete rağmen fiyat düşük olunca para kazanılmıyor ve üretim düşüyor. Çiftçilerimizin çoğu bu sefer başka ürünlere yöneliyor. Ürün değişimi ise piyasa ve ürün arzında ciddi dengesizlik yaratıyor. Bu sonuçla üretim azalıyor ve çiftçilerimiz üretimden çekiliyor.
AK Parti iktidarının hep söylediğimiz gibi yanlış ve iş bilmez politikaları sayesinde çiftçilerimiz üretirken tükenen bir duruma geldi. Gençlerimizin tarımdan uzaklaşması, tarladan sofraya uzanan sürecin doğru bir şekilde yönetilememesi, artan girdi fiyatları ve iktidar tarafından çiftçilerimize verilen desteğin yetersiz kalması sorunu yarınlarımız adına ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.
Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyoruz ki; uçan kuşun ağzından tohum düşse filizlenecek bu bereketli topraklarda çiftçilerimizin yaşadığı sorunun tek sorumlusu AK Parti iktidarıdır. Bereketli topraklarımızı işlevsiz hale getirmek çiftçilerimizi üretimden uzaklaştırarak borç batağına düşürmek, verdikleri kredi ile topraklarına ve traktörlerine ipotek koydurmak yürütülemez bir anlayıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak; çiftçilerimizin her daim sesi olmaya ve geleceğimizi karanlık bir çukura sürüklemek isteyen bu zihniyete karşı mücadelemize devam edeceğiz.
Hikmet SAATÇI/CHP AYDIN İL BAŞKANI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.