“Pskhe ve Eros” Antik Agora’da sahnelendi

“Pskhe ve Eros” Antik Agora’da sahnelendi

ÇEŞİTLİ MESLEKLERDEN OLUŞAN 9 TİYATROSEVERİN OLUŞTURDUĞU KUŞADASI KALE KAPISI DANS TİYATROSU, “PSKHE VE EROS " İSİMLİ İLK OYUNUNU MEANDROS FESTİVALİ KAPSAMINDA KAPIKIRI KÖYÜ'NDE SAHNEYE KOYDU



Gerçek Gazetesi
Çeşitli mesleklerden 9 tiyatrosever genç tarafından kurulan"Kuşadası Kale Kapısı Dans Tiyatrosu", ilk oyununu 1. Meandros Festivali kapsamında sahneye koydu.
Kuşadası Kale Kapısı Dans Tiyatrosu'nun 1. Meandros Festivali kapsamında Kapıkırı Köyü'ndeki Antik Agora'nın üzerinde sahnelenen " Pskhe ve Eros " isimli ilk oyunu büyük ilgi gördü. Kalabalık bir katılımcı grubun izlediği gösterinin en ilginç yanı, Kapıkırı köylülerinin oturdukları yerden, ilk kez gördükleri bu gösteriyi hayranlıkla izlemeleri oldu.
Davetlilerin yanı sıra Kapıkırı köylülerinin de büyük ilgi gösterdiği oyunun sonunda Lütfi Sürgen (Muhasebeci), Necla Çimen (Diş teknisyeni), Esra Yurttaş (Muhasebeci), Osman Kabakçı (Turizmci), Fatih Gündoğar (Otel işletmecisi), Dönem Başak Şimşek (Ana okulu öğretmeni), Feyyaz Cüneyt Alp (Avukat) ve Sevil İlaslan (Bilgisayar programcısı) ile oyunun yönetmeni Şükran Yurttaş (Mali müşavir)'ı ayakta alkışlandı.
Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar, antik kentlerde ilk kez sahnelenen ve büyük ilgi gören gösterinin, yıllardan beri turistlere gezdirdikleri antik tiyatro kalıntılarına hayat verdiğini belirterek, 'Psykhe'nin kelime anlamının 'nefes-ruh', yani 'can' olduğunu, öykünün dansla anlatılmasının da dil sorununu da ortadan kaldırdığını söyledi. Gösterinin Meandros Festivali kapsamında tiyatro severlerle buluştuğunu kaydeden Karapınar, "Antik tiyatrolardaki gösteriler öykünün doğum yeri olan Milet'te ve Didim Apollon Tapınağı'nda devam edecek. Tiyatrocularımızın bu gösterisi Meandros Festivali etkinliklerine zenginlik kattı" dedi. Danslı gösterinin diğer antik tiyatrolarda da sahnelenebilmesi için, festival düzenleyen belediyeler ve kuruluşlarla da iletişime geçtiklerini kaydeden KURED Başkanı Ali Karapınar, "Kuşadası Kale Kapısı Dans Tiyatrosu'nun repertuarı, zaman içerisinde, mitolojik öyküleri işleyen çeşitli gösterilerle zenginleşecek. Amacımız, dans tiyatromuzu, antik kentlerde düzenlenen festivallere davet edilen bir topluluk yapmak" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.