Okul harçlığı ile başladı
Biriktirdiği okul harçlığı ile kuzu alarak başladı
Türkiye’de daha çok okumayı sevmeyip dersleri kötü olan öğrenciler için kullanılan ‘Çoban olacak’ sözü artık anlamını yitirmeye başladı. Üniversite mezunu bilinçli çoban ve üreticiler Aydın hayvancılık sektöründe en başarılı isimler arasında yerini almaya başladı. Aydın’ın diplomalı çobanlarından biri olan ve çeşitli işletmeleri de bulunan Yiğit Olur, Aydın’ın diplomalı çobanlarından biri. Bilinçli bir üretim için herkesi okuduktan sonra bu işi yapmaya çağıran Yiğit Olur, "Artık gençlerimiz devlet memuru olmak için değil kendi işini kurup hayat mücadelesinde daha başarılı olmak için okusun. Önce işletme okudum, şimdi de çiftlik ve yurt işletiyorum. hayatımdan memnunum" dedi.
Aydın’da yaşayan ve İşletme Fakültesi mezunu olan Aydın’ın en genç işadamlarından Yiğit Olur, stres atmak için aldığı kuzularla başladığı hayvancılık sayesinde şu anda önemli bir işletmenin sahibi oldu. Henüz 26 yaşında olmasına rağmen Aydın’da hem yurt işletmeciliği yapıp hem de hayvancılıkla uğraşan Yiğit Olur sektöre üniversite öğrencisi iken biriktirdiği okul harçlığı ile girdiğini belirterek “Hayvanlarla hem stres atıyorum hem de para kazanıyorum” dedi.
Türkiye’de iş hayatında en büyük sıkıntının gençlere olan güven eksikliği olduğunu ve bu güvensizliğin önce ailede başladığını belirten Yiğit Olur, “Anne baba ve aile büyükleri okuyan herkesin kravat takıp masa başında oturarak hayatını kazanmasını bekliyor. Oysa günümüzde sistem değişti. Okullar artık devlet memuru değil ekmeğini taştan çıkaran ve severek yapacağı işini kuran gençleri yetiştirmesi gerekiyor bu da yavaş yavaş olmaya başladı” diye konuştu.
“OKUL HARÇLIĞIMLA ALDIĞIM KUZULAR ÇİFTLİĞE DÖNÜŞTÜ”
Muğla Üniversitesi’nde okurken çok ilgi duyduğu bilgisayar ve yazılım üzerine çalıştığını ve bu konuda yardımcı olduğu kişilerin okul harçlığı niyetiyle verdiği paralarla birkaç kuzu aldığını belirten Yiğit Olur, “Aynı zamanda çiftçi bir ailenin çocuğu olduğum için aldığım kuzular için bahçemizin bir kenarında yer hazırladım. Kısa sürede kuzular koyun olup koyunlar da kuzulamaya başlayınca birkaç yılda sürü sahibi oldum. Stres atmak ve hobi için başladığım hayvancılığın içinde buldum kendimi. Bu defa ahır yapıp büyükbaş hayvancılığa da yöneldim. Aynı zamanda yurt işletmeciliği de yapıyorum. Şu yurtlarımızda kalan öğrenciler dahil yaklaşık bin kişilik bir aileyiz. Kendi bakıp büyüttüğümüz hayvanların etini yiyoruz” dedi.
“EN BÜYÜK HEDEFİM 100 KİŞİYE İŞ VERMEK”
Türkiye’de yaşanan istihdam sorunu nedeniyle insanları en mutlu eden şeylerin başında iş geldiğini belirten Yiğit Olur, henüz 26 yaşında olmasına rağmen işsizliğin ne demek olduğunu iyi bildiğini bu nedenle ne kadar kişiye istihdam sağlarsa mutluluğunun da o kadar arttığını söyledi. İşletmekte olduğu yurtlar ve iş yerlerinde şu anda yaklaşık yaşının iki katına yakın kişiye istihdam sağladığını en büyük hedefinin ise 100 kişiye istihdam sağlamak olduğunu ifade eden Olur, “İnşallah bu da olur. Bizim Aydın’da bana göre yanlış olan bir inanış var. Çocuk okudu mu kravat takar ve bir devlet dairesinde sabah 08:00 Akşam 17:00 işe gidip gelir. Bu anlayış Aydın’ı da bence geriletti. İnsanlar var gücüyle keyif aldıkları bir işi yaparsa memleket gelişir. Ben açıkçası insanlarla uğraşırken yaşadığım stresi hayvanlarla uğraşırken atıyorum. Hayvancılık benim için stres atma işi oldu” diye konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.