KÜSKÜNLÜK  BİTECEK

KÜSKÜNLÜK BİTECEK

KÜSKÜNLÜK BİTECEK


√ TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği yönetiminin TARİŞ'i düzlüğe çıkarma kararlılığı, Ege'de pamuğa sırt çeviren üreticinin pamukla barışmasını sağladı. Birlik Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar, ”Egeli pamuk üreticisinin 7 yıllık küskünlüğü bitiyor şimdi sıra TARİŞ'te” diyerek, yeni alım kampanyası ile ilgili çalışmalarını arkadaşımız Yılmaz Ölmez'e değerlendirdi!
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Ege Bölgesi'nde bu yıl pamuk ekim alanları yüzde 30-35 düzeyinde artarken, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar, henüz mayıs ayı ortalarına gelinmesine rağmen, “Yeni pamuk alım sezonuna hazırız” mesajları verdi.
Beliğ Azbazdar, ”Geçen yıl mart ayında TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğimizi olağanüstü genel kurula götürüp, o tarihte yönetime gelmiş olsaydık, TARİŞ Pamuk ve Yağlı tohumlar Birliği olarak geride bıraktığımız alım kam panyasında daha fazla pamuk alma şansımız olurdu. Ağustos ayında göreve gelmemiz ve bir an önce alacaklı bankalar ve şirketlerle yeni ödeme takvimi oluşturamamamız haliyle ilk alım kam panyasına da geç girmemize neden olmuştu. Kapısında alacaklı banka ve şirketlerin beklediği konumda olan Birliğimizin yeni kredi elde etmesi adeta mucize oldu. Fakat bugün geldiğimiz noktada 9 ay gibi zaman içerisinde TARİŞ'e karşı büyük güven oluşturduğumuzu açık yüreklilikle ifade edebilirim. Dün kredi alabilmek için banka banka dolaşırken, bugün büyük bir güven ortamı sağladık. Bu nedenledir ki; yeni pamuk alım sezonu için kredimiz şimdiden hazır. Temmuz ayında paramızı hazır edip, işletmelerimize girecek ürünlerin ilk avans ödemelerini de birkaç gün içerisinde gerçekleştirmeyi plânlıyoruz. Ege Bölgesi"nin dört bir yanından pamuk ekim alanlarının artığı haberlerini alıyoruz. Hâlâ pamuk ekimi devam ediyor. Bizim tahminlerimize göre ekim alanlarında yüzde 31 artış var. Kesin rakamlar 10 gün içerinde netleşecektir. Biz üreticimizin tüm ürünlerine talip olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. TARİŞ olarak bu yılın önemini de çok iyi biliyoruz. Birliğimiz ve üretici ortaklarımızın menfaatlerini koruma adına, Borsaya pamuk sürmedik. Bu tutumumuzda bizim lehimize oldu. Üreticilerimizin özellikle şunu bilmesini isterim ki; Dünya'da önemli dercede pamuk açığı var. Pamuk stokları erimiştir. Türkiye'nin GDO'lu pamuk üretmemesi de Türk pamuğunu, özellikle de Ege pamuğunun değerini de bir kat daha artırmıştır. Bu yıl pamuk priminin 42 kuruştan en az 50-55 kuruşa çıkarılması için tarım kuruluşlarımız büyük çaba sarf ettiler. Fakat bundan böyle pamuk priminin belirlenmesi noktasında ortak bir komisyon oluşturacağımızın da bilinmesini isterim. TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği olarak ta üreticileri mizin menfaatlerini koruyacağımızın bir kez daha altını çizmek istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.