Kırmızı iç çamaşırı giymenin tarihçesi bakın ne çıktı
Yeni yıla girerken şans getirdiği inancı ile pek çok kişinin giydiği ve haftalardır dükkanların vitrinlerini süsleyen kırmızı iç çamaşırlarının tarihçesi şans değil ekonomik çıktı.
Yeni yıla girerken şans getirdiği inancı ile pek çok kişinin giydiği ve haftalardır dükkanların vitrinlerini süsleyen kırmızı iç çamaşırlarının tarihçesi şans değil ekonomik çıktı.
İlginç bir hikayesi olan kırmızı iç çamaşırlarının daha çok bayanlar tarafından tercih edildiği öğrenilirken bu geleneğin yaklaşık 55 yıllık geçmişi olduğu öğrenildi.Yapılan araştırmalara göre Avrupa’da külot giyme alışkanlığı 19. Yüzyıldan sonra başlarken, kırmızı külotun yeni yılda giyilmesi ise 1956 yılında ilginç bir kampanya sonucu ortaya çıkar. Senenin son gecesi olan 31 Aralık akşamı giyildiğinde kırmızı külotun uğur getirdiğine inanılır. Kadınlar arasında oldukça popüler olan kırmızı külotlar, yılbaşı yaklaşırken kadınlar için önemli bir hediye alternatifi olarak dünyanın pek çok ülkesinde yaygın.
Kırmızı külotun hikayesi ise 1956 yılında iflas eden Amerikalı bir iç çamaşırı satıcısı Henry George’un başının altından çıkar. Rivayete göre George, kadınların sutyen ve külotları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek külot alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark eder. Bunun üzerine hemen çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı külotları satmak için bir strateji geliştirir ve yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı külotları yakın çevresindeki kadınlara hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söyler.
31 Aralık günü George’un deposunda kalan kırmızı külotların hepsi tükenirken, kırmızı külotların şans getireceği kulaktan kulağa yayılarak yılbaşında kırmızı külot giymek gelenek haline gelir.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.