Karakoz 2024 Yılı Tarımsal Desteklerini Eleştirdi

Karakoz 2024 Yılı Tarımsal Desteklerini Eleştirdi

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz 2024 Yılı Tarımsal Desteklerini Eleştirdi

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin” kararnameye CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’dan tepki geldi.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “kararnameye göre; geçen yıl bazı ürünlerde 46 lira olan gübre desteği 62 lira, yine geçen yıl bazı ürünlerde 21 lira olan gübre desteği 35 lira olarak belirlendi. Mazotta geçen yıl 345 lira olan kütlü pamuk desteği bu yıl 410 lira oldu.

Açıklanan bu desteklerin yetersiz olduğunu ve Türk tarımına çare olmayacağını hepimiz biliyoruz. Ama bunu bilmeyen tek adres saraydır. AKP İktidarıdır. Sarayın birazcık vicdanı kaldıysa, sofrasında yediği ekmeğin, sebzenin, meyvenin ve yemeğin kıymetini biliyorsa çiftçinin sesini duyar ve tarımsal destekleri revize eder” dedi.

İKTİDARIN ÇİFTÇİYE FAYDASI KALMAMIŞTIR

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon artışı yüzde 61. Birçok tohumluk ürünün fiyatı en az iki katı arttı. Geçtiğimiz yıl litresi 34 - 36 lira olan mazot, 44 - 45 lira seviyelerine geldi. İşçi yevmiyesinin ve icar parasının arttığını ve çiftçinin tarlasına gübre atamadığını hatırlatan CHP’li Karakoz; “İktidarın açıkladığı yüzde 61’lik enflasyon oranı bile yanlışken hangi yüzle ve vicdanla tarımsal destekleri yıllık enflasyon oranından az belirlersiniz. AKP iktidarı ve tek adam rejiminin çiftçiye hiçbir faydası kalmamıştır. Ülke tarımı bitme noktasına gelmiş, çiftçimiz bataklığa saplanmıştır. Kurtuluş seçimdir. Kurtuluş Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

TARIMSAL DESTEKLER REVİZE EDİLMELİDİR

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; açıklanan bu tarımsal destekleri kabul etmek mümkün değildir. Her alanda ülkeyi kaosa sürükleyen bu iktidar, biraz olsun çiftçiyi düşünüyorsa; 2024 Yılı Tarımsal Desteklemelere ilişkin kararnameyi revize etmelidir, çiftçimize sahip çıktığını göstermelidir” çağrısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.