Karakaş Zeytin Çiftliği’nde doğa ile iç içe kahvaltı keyfi

Karakaş Zeytin Çiftliği’nde doğa ile iç içe kahvaltı keyfi

Karakaş Zeytin Çiftliği’nde doğa ile iç içe kahvaltı keyfi

Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Söke"ye bağlı Ağaçlı Köyü"ndeki 250 dekarlık bahçesinde sofralık zeytin üretimi yapan hayırsever işadamı Ruhi Karakaş, Davutlar-Güzelçamlı deniz manzaralı bahçe evinin bir bölümünü kahvaltı terası olarak düzenledi. Tamamen sofralık zeytin üretiminin yapıldığı çiftlikte 6 bin adet Gemlik ve Domat cinsi zeytin ağacı bulunuyor. Hasada gelen zeytinleri bir an önce pazara sunmak için maalesef insanların hayatı hiç'e sayılarak kostik kullanılıyor ve bu zeytinler 20–25 gün gibi kısa bir sürede tatlandırılıp piyasaya sürülüyor. Ancak sofralık zeytinin tatlandırılıp, lezzetinin muhafaza edilmesi için yaklaşık 4 ay gibi bir sürede tamamen tatlı su ve tuz kullanılarak acı suyundan arındırılması gerekiyor. Kimyasal hiçbir madde kullanılmadan üretilen zeytinler, organik olarak tüketiciye sunuluyor. Zeytin üreticisi Ruhi Karakaş zeytini bu şartlar altın da ürettiği için Türkiye"nin dört bir köşesinden sipariş alıyor. Karakaş, marka haline gelen zeytinleri şimdi de doğa manzaralı çiftliğinde kahvaltı keyfiyle halkın damak tadına sunuyor.
Bir yanda zeytin ağaçları, bir yanda Milli park ve bir yanda da Davutlar ve Güzelçamlı deniz manzaralı terasta kahvaltı keyfi yaşamak isteyenler, mutlaka bu çiftliğe uğramalı. Eğitim ve sağlığa büyük katkıda bulunan Karakaş, Davutlar Beldesi"ne kendi ve eşi adına ilköğretim okulu da kazandırmıştı. Söke Devlet Hastanesi"nde de bir odanın mefruşat döşemesini yapan Karakaş, çevresinde hayırseverliğiyle tanılıyor. Hayırsever işadamı Ruhi Karakaş"ı kahvaltı terasının açılış töreninde sevenleri de yalnız bırakmadılar. Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve eşi, Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin ve eşi, Söke"den bazı daire müdürleri, Oda ve Dernek yöneticileri ile Karakaş Ailesi"nin fertleri açılışta bir araya geldiler.
Karakaş, ”Sofralık zeytini bu bölgeye ilk kazandıran benim. Sofralık zeytinin çeşitleri de vardır. Kalibre kalibre olan zeytinleri seçiyor ve ayrı ayrı tatlandırılıyoruz. Maalesef yeşil zeytinin tatlandırılması için kostik kullananları duyuyoruz. Kaliteli bir zeytin elde edilmesi için zeytin sadece tatlı su içerinde sadece tuz katkısı sağlayarak tatlandırılmalı. Biz de böyle yapıyoruz. Zeytin üretiminde kesinlikle kimyevi ilaç kullanmıyoruz. Ülkemizin değişik illerinden müşterilerimiz var. Uzun zamandır bu tür bir işletme kurmayı düşünüyorum, bugüne nasip oldu” dedi.
KOSTİK NEDİR!!!
Organik dokulara değdiğinde bozukluklara ve bunun sonucunda nedbe dokusu oluşumuna yol açan bazı maddelerin ortak adı. Genellikle kimyasal özelliklerine göre kostik asitler (hidroklorik asit, kromik asit, nitrik asit, sülfürik asit), kostik tuzlar (gümüş, demir, cıva, kurşun nitrat) ve kostik bazlar (amonyak, sodyum ve potasyum etilat, potas kostik, sud kostik) olarak sınıflandırılır. İşte bu nedenle, kostik kullanılarak acısı alınmış zeytin yemek istemiyorsanız, markasına ve satıcısına güvenmediğiniz mekânlardan zeytin almayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.