Jeotermal enerjiyle tanışıyorlar
Gürşay Kale, Osmanbükü Mahallesi’nde devam eden jeotermal kuyu çalışmalarını yerinde inceledi.
İncirliova’nın Osmanbükü Mahallesi’nde bin 700 hektar alan üzerinde jeotermal enerji üretimi gerçekleştirmek üzere ilk sondaj kuyusu çalışmalarını başlattı. Kurban kesilerek başlanan sondaj çalışmasına İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, firma yetkilisi Mevlüt Alp Gürün, Osmanbükü Mahalle Muhtarı Ali Şahin ve İncirliova Belediye Meclis Üyesi Şevki Can katıldı.
“ÇALIŞMALARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, jeotermal enerji kuyusunun açılışı sırasında yaptığı açıklamada; “İncirliova’da ki ilk jeotermal kuyusunun çalışması Osmanbükü Mahallesi’nde başlatıldı. Aylar süren bir çalışmanın sonucunda bugün ilk sondaj çalışması gerçekleştiriliyor. Ben de bir petrol mühendisiyim. Bu tür çalışmaların ilçemizde yapılıyor olması beni son derece mutlu etmektedir. Böylesine yatırımlar hayatımızın bir parçasıdır. Dolayısıyla bu çalışmalara sahip çıkmazsak görevimizi yerine getirmemiş oluruz” dedi.
“BİLİMSEL VERİLERİ TARTIŞMAK GEREKİYOR”
Jeotermal enerji üretimine ilişkin hemen her kesimin görüş bildirdiğine vurguda bulunan Başkan Kale, “Jeotermalin çevreye ve insanların sağlığına zararlı olup olmadığı konusunda ilmi araştırmaların yapılması gerekmektedir. Jeotermale karşı çıkmanın ilmi verilerle yapılması gerekiyor. Eğer bu konular ilmi konularla ortaya konulursa biz bunu her alanda tartışabiliriz. Yapılan iş dünyanın her alanında yapılabilen bir iş olduğu için bu konuda gerçekten ilmi anlamda çok iyi çalışmak gerekiyor. Adnan Menderes Üniversitesi’nden birisinin konuyla ilgili yazısını okudum çok sevindim. Demek ki halen daha ilimle ilgilenen birilerinin olması beni son derece mutlu etti. Yapılan tüm çalışmaların ilmi özelliğinin olması lazım” diye konuştu.
“TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”
Firma yetkilisi Mevlüt Alp Gürün de, İncirliova’da başlattıkları jeotermal kuyusunun derinliğinin 3 bin 500 metreye kadar inebileceğini söyledi. Jeotermal Enerji ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Gürün; “Beş yıldan beri enerji konusuyla ilgileniyoruz. Jeotermal bizim ilk enerji konumuz. Jeotermal memleketimizin bir zenginliğidir. Bölgede titiz bir çalışma yaptık. Burada aylardan beri yaptığımız çalışmalar sonucunda bu noktayla başlamayı uygun gördük. Belediye Başkanı Gürşat Kale’de bu konuda bizlere çok yardımcı oldu. Tabiî ki önceliğimiz işçi sağlığı ve güvenliğidir. Bugünde ilk çalışmamıza başlıyoruz. Yer altındaki zenginliğin kapasitesini henüz bilemiyoruz. Yapacak olduğumuz sondajla bulunacak suyun miktarını ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.