İŞGALCİLERİN TAŞINMAZLARI MERA KOMİSYONU'NA DERT OLMUŞ

İŞGALCİLERİN TAŞINMAZLARI MERA KOMİSYONU'NA DERT OLMUŞ

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın mera alanında amaç dışı kullanım nedeniyle görülen yapılaşmaya karşı tavır sergilemesi Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü rahatsız mı etti?

Haber: Durmuş Tuna

Didim'in turizm kenti olarak anılması için çalışan Belediye Başkanı Deniz Atabay, mera alanında yaşanan işgallere ve beton santrallerinin sebep olduğu doğa tahribatına karşı tavır sergileyince, Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü beklenmedik yaklaşım sergiledi.

BAŞKAN ATABAY'IN TUTUMU HALKTAN TAKTİR GÖRDÜ
Didim'in en güzel yerinde bulunan mera alanında 1997 yılı ve öncesinde başlayan işgaller ile amacı dışında kullanmak suretiyle görülen yapılaşma her geçen gün artarak devam etmesinden rahatsız olan Didim halkı ve çevreci kuruluşlar gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Başkan Atabay'ın da mera alanı konusundaki tutumu ve hassasiyeti vatandaşlardan taktir görüyor.

İL MERA KOMİSYONU NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mera Komisyonu'nun mera alanında yaşanan rezaletin görmezden gelmeyi bırakınız destek vermesi tepki çekiyor. Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin yönlendirmeleri sonucunda peşpeşe kurulan beton santrallerinin Didim'in geleceğini tehdit etmesi ve turizmi olumsuz etkilemesi endişe yaratıyor.

BETON SANTRALİ İŞLETMECİLERİYLE İLİŞKİLER ÇOK İYİ
Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmecileriyle iyi ilişkiler içerisinde oldukları belgelenen Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin son olarak Başkan Atabay'ın resmi yazısına verdikleri cevap şaşkınlık yarattı. Mera alanındaki işgalin ve yapılaşmanın sonlandırılmasını isteyen Başkan Atabay'ın 04/11/2021 tarihli resmi yazısına istinaden gönderilen 12/11/2021 tarihli cevabi yazıda gözdağı verilmek istendiği görüldü. Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün resmi yazısında, çivi çakılması yasak olan mera alanında işgalin, yapılaşmanın, çevre kirliliği ve doğa tahribatının devam etmesi yönünde görüş belirtildiği dikkat çekti. Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmelerinin avukatlığına savunduğu görülen Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü daha da ileri giderek adeta gözdağı verdi.

VALİLİĞİN ÖNCELİĞİ İŞGALCİ KURULUŞLARIN TAŞINMAZLARI
Aydın Vali Yardımcısı ve Mera Komisyonu Başkanı Mustafa Hulusi Arat'ın imzası bulunan resmi yazıda, "Bölgede; 313 ada 13 no.lu parselin mera olarak tescilinin öncesine 1997 yılana dayanan yapılaşma ve işgallerin çözümü için Belediye Başkanlığınızın talebi ve İl Mera Komisyonu’nun aldığı karar ve 22.11.2018 tarih ve 3445913 sayılı Valilik Oluru gereği Tahsis Amacı Değişikliği işleminden vazgeçilmesi halinde, doğacak kanuni yaptırımların da (4342 sayılı Mera Kanunu’nun 19. maddesi hükümlerine göre Mera Kanunu’na tabii her türlü taşınmazın korunması görevi Belediye Başkanlarının görevidir) göz önünde bulundurularak vazgeçme talebinin Başkanlığınızca yeniden değerlendirilmesi ve nihai kararın İl Mera Komisyonu’na bildirilmesi" denildi.
Didim'in göbeğindeki mera alanının amacı dışında kullanımına "dur" demek yerine, işgalci durumundaki işletmelerin taşınmazlarının derdine düşen Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün önceliğinin Mera Kanunu ve tabiki de çevre kirliliği, doğanın tahribatı, yapılaşma olmaması şaşkınlıkla karşılandı.

whatsapp-image-2021-11-19-at-14.21.54.jpeg

whatsapp-image-2021-11-19-at-14.17.06.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.