Ingilizler kapışıyor

Ingilizler kapışıyor

Ingilizler kapışıyor


Ger­çek Ga­ze­te­si
Yıl­maz Öl­mez
Ay­dın'ın tu­ris­tik il­çe­si Di­dim özel­lik­le son 10 yıl­dan bu ya­na İn­gi­liz­le­rin akı­nı­na uğ­ru­yor. İl­çe­de ko­nut edin­mek­le kal­ma­yıp, em­lak­çı­lı­ğa da so­yu­nan İn­gi­liz­ler şim­di­ler­de gö­zü­nü Ba­fa Gö­lü'ne çe­vir­di­ler. Ba­fa Gö­lü'nü kuş ba­kı­şı gö­ren te­pe­de en­teg­re tu­rizm şeh­ri kur­ma­yı plan­la­yan İn­gi­liz­ler, bu böl­ge­de hız­la ar­sa edin­me­ye baş­la­dı­lar. Di­dim Em­lak­çı­lar Der­ne­ği Baş­ka­nı Os­man Coş­kun da İn­gi­liz­ler'in ko­nut edi­ne­bil­mek için ya­rış içe­rin­de ol­duk­la­rı­nı doğ­ru­lar­ken, böl­ge­nin çok kı­sa sü­re­de çe­kim mer­ke­zi ola­ca­ğı­na da vur­gu ya­pı­yor.
Di­dim'de 15 bin ci­va­rın­da İn­gi­liz'in ya­şa­dı­ğı ve bu sa­yı­nın ko­nut­lar­la bir­lik­te sü­rek­li ar­tı­ğı öğ­re­ni­lir­ken, İn­gi­liz­ler'in sa­de­ce yaz ay­la­rın­da de­ğil, se­ne­nin ta­ma­mın­da Di­dim'de kal­ma­yı ter­cih et­tik­le­ri­ne de dik­kat çe­kil­di. Ya­zın nem­siz, kı­şın ılı­man ha­va­sı ne­de­niy­le Di­dim'e özel­lik­le or­ta ve or­ta yaş üze­ri in­san­lar il­gi gös­te­ri­yor­lar.
Di­dim Em­lak­çı­lar Der­ne­ği Baş­ka­nı Os­man Coş­kun'da Di­dim'de hız­la ko­nut edi­nen İn­gi­liz­ler'in ye­ni göz­de­si­nin Ba­fa Gö­lü'nü çev­re­le­yen te­pe­le­rin ol­du­ğu­nu doğ­ru­lar­ken, "Bir yan­da Beş­par­mak dağ­la­rı, bir yan­da Ba­fa Gö­lü, bir yan­da He­rek­li­a An­tik Ken­ti, bir yan­da da do­ğal kuş cen­ne­ti ya­ban­cı­la­rı cez­be­di­yo­r” di­yen Coş­kun, "İn­gi­liz­ler Di­dim'in ya­nı sı­ra o böl­ge­den de ko­nu­tu­muz ol­sun di­ye­rek ya­tı­rım­la­ra yö­nel­miş­ler­dir. Bu da böl­ge­ye il­gi­yi ar­tır­dı. Böl­ge­nin Kül­tür var­lık­la­rı­nı ko­ru­ma ku­ru­lun­ca sit ala­nı­na dö­nüş­tü­rül­me­si Ba­fa'nın et­ra­fı­na do­ğal bir gö­rü­nüm ka­zan­dır­mış­tır. He­rek­li­a An­tik Ken­ti, Kuş Cen­ne­ti ve Beş­par­mak Dağ­la­rı böl­ge­ye cid­di bir kül­tür kim­li­ği de ka­zan­dı­rı­yor. Bu da İn­gi­liz­le­rin il­gi­si­ni da­ha da çok ar­tı­rı­yor. Şu an­da 50 bin ko­nu­tun in­şa edi­le­bi­le­ce­ği ar­sa­lar par­sel­len­miş­ti­r” de­di.
Kü­re­sel ısın­ma ve bu­na bağ­lı ola­rak ta yağ­mur­la­rın ye­te­rin­ce yağ­ma­ma­sın­dan do­la­yı Ba­fa Gö­lü'nde su­lar çe­kil­miş, göl ya­ta­ğı da ade­ta bal­çı­ğa dö­nüş­müş­tü. Bu ne­den­le de göç­men kuş­lar da­hi Ba­fa Gö­lü'ne uğ­ra­maz ol­muş­tu. Çok de­ğil, 2 yıl ön­ce ya­şa­nan ku­rak­lık­tan do­la­yı göç­men kuş­la­rın terk et­ti­ği Ba­fa Gö­lü, şim­di­ler­de Bü­yük Men­de­res Neh­ri'nden bı­ra­kı­lan can su­yu ile bes­le­nir­ken, İn­gi­liz­ler'de Ba­fa'yı kuş ba­kı­şı gö­re­bil­mek için ar­sa kap­ma ya­rı­şı­na gir­di­ler.
Ba­fa Gö­lü es­ki can­lı­lı­ğı­na ka­vu­şur­ken, neh­rin he­ne kı­yı­sın­da ku­ru­lu bu­lu­nan Ser­çin kö­yün­de de ha­re­ket­li­lik ya­şa­nı­yor. Köy­lü­ler Ba­fa Gö­lü'nün kar­şı­sın­da bu­lu­nan zey­tin bah­çe­le­ri­ne tek­ne­ler­le ula­şır­lar­ken, bir sü­re son­ra köy­le­ri­ne kom­şu ola­cak İn­gi­liz­ler'den he­nüz ha­ber­le­ri yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.