İlçe ilçe seçimin nabzı...
Flaş Haber Merkezi 29 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi ilçe ilçe, belde belde dolaşarak seçmenin nabzını tutuyor.
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Flaş Haber Merkezi"nin başlattığı seçim turunda elde edilen görüntü ve röportajlar başta AYTV olamak üzere Söke Kanal 09 TV ekranlarında yayınlanıyor. Ayrıca Söke Gerçek Gazetesi ve Didim Gazete 2000"de yeralıyor. Flaş Haber ekibinin ilk durağı Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli oldu. 104 bin nüfuslu Nazilli'de kendilerine mikrofon uzattığımız vatandaşlarımız öncelikle organize sanayi bölgesinin biran önce faaliyete geçmesini ve sanayi kuruluşlarının ilçelerine gelmesini istiyor. İşsizlik ülkemizin genelinde olduğu gibi Nazilli'de de birinci sorun olarak karşımıza çıkıyor. Nazilli'nin emekli kenti olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, mutlaka, ama mutlaka ilçeye Nazilli Üniversitesi"nin kurulmasını istiyorlar. Nazillili bir bayan ise şiddet gören kadınlara mutlaka kol, kanat gerilmesi gerektiğini ve bununla ilgili sığınma evlerinin hizmete açılmasını istedi. Nazilli'de kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi sayesinde de tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının artacağı ve bununla birlikte ilçe tarımının gelişeceğini ifade eden çiftçiler, Nazilli OSB öncelikli projelerin arasında yer almalıdır diyorlar.
BURASI
YENİPAZAR:
Yenipazar'da halk ve esnafla yapılan röportajlarda halkın öncelikli olarak, tarımdaki kötü gidişe dur denmesi, işsizliğe çare bulunması, yeni hal ve mezbaha tesilerinin kurulması gibi isteklerde bulundukları dikkat çekti. Tarım kenti Yenipazar'da mevcut belediye başkanı Zafer Savcı'nın mega projelerinin arasında yer alan kanalizasyon, yol çalışmları, arıtma tesisi ve kapalı pazaryeri projelerinin sonuna gelinmesi ilçe halkını memnun ediyor. İlçe halkı tarımın artık Yenipazar ekonomisini sırtlamadığını ve işsizliğin artarak devam ettiğini söylüyorlar. Yenipazar'da istihdamın önünü açacak olan fabrikaların kurulması için belediyenin öncü olması gerektiğine vurgu yapılıyor.
BURASI SÖKE:
Pamuk ağaları, körüklü çizmesi ve Dünyaca ünlü pamuğu ile Aydın'ın tarım başkenti olan Söke maalesef o eski şaşaalı günlerinden oldukça uzaklaşmış. Tarımın her geçen yıl kötüye gittiği, tarımdan elde edilen ürünün değerinin altında satıdığı günümüzde Söke borç batağında yüzüyor. İlçe merkezinde kendileriyle röportaj yaptığımız vatandaşlar ise acilen trafik sorununa çözüm getirilmesi, işsizliğe çözüm bulunması, sosyal tesislerin kurulması ve dar cadde ve sokakların genişletilmesini istiyorlar. Nazilli ilçesinde olduğu gibi Söke'nin de öncelikli projelerinin arasında OSB'nin gelmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Söke Organize Sanayi Bölgesi"nin hayatiyet kazanmasıyla zaten ham maddesi Söke Ovası"nda yetişen Pamuk, hububat ve daha bir çok ürünün bu işletmelerde işlenebileceği, bölyece tarım ürünlerin değer kazanacağına vurgu yapılıyor. OSB'nin Söke'de işsizliğin önüne de geçeceği önemle vurgulanıyor.
BURASI DİDİM:
Dünyaca ünlü Altınkum Plajı ve Apollon Tapınağı ile hem kültür, hem de deniz ve güneş turizmine hizmet veren Didim, son 1 yıldır denizden de turist almaya başladı. Didim'de turizmcilerle yaptığımız röportajın geneline bakıldığında, Didim-Milas havalanı yolunun genişletilmesi,turizm kenti projesinin biran önce hayatiyet kazanması, kruvazyer turizminin önünün açılması için Uluslararası gemi yanaşma iskelesinin biran önce hayatiyet kazanması bekleniyor. İlçe merkezinde kendileriyle röportaj yaptığımız bazı vatandaşlar ise yağan bir yağmurda, ya da rüzgarlı havalarda elektiriklerin kesildiğini, bazı site yollarının toz ve çamur olduğunu, süper ve hiper marketlerin ilçe dışına taşınması gerektiği fikirlerinde bulundu. Vatandaşların bazıları mevcut yönetimin muhalefette kaldığı için devlet yatırımlarından mahrum kaldığını, bu nedenle proje üretemediği ifade edilirken, bazı vatandaşlar da 4-5 yıl öncesine kadar çamurdan geçilmeyen Didim yollarının şimdilerde sorunsuz olduğuna dikkat çektiler.
BURASI KOÇARLI:
Koçarlı'da halka yeni seçilecek yönetimden beklentilerini sormamıza rağmen,halkın çoğunluğu tarımın desteklenmesini, işsizliğe çözüm olacak projelerin geliştirilmesini, Koçarlı'da yaşayan hayırseverlerin yatırımlara teşfikinin sağlanmasını, otel ve ilçeye hamam kazandırılmasını istediler. Koçarlı'da 29 Mart seçimleri öncesi gelin gibi süslenirken, halkın karamsarlığı dikkatlerden kaçmadı. Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen'in bir süre önce açıkladığı,Yeni dönemde ilçemizde kanalizasyon ve arıtma tesisi projesini çözüme ulaştıracağız açıklaması, Koçarlı için öncelikli projeler arasında yer aldığı görüldü. Koçarlı'nın yıldan yıla küçülerek fakirleştiği ve bir çok bankanın taşındığı vurgulandı. Koçarlı'da da tarımın desteklenmesi ve Büyük Menderes Nehri"nin biran önce ıslah edilmesi istekleri de birinci sıralarda yer alıyor.
BURASI ÇİNE:
Aydın'ın genelinde olduğu gibi Çine de tarım kenti olduğu için maalesef, Dünya'da ve Ülkemizde yaşanan global ekonomik kriz Çine'yi de 2 kez etkilemiş durumda. Halk, Tarım kazanamadığı için piyasalarda da yaprak kıpırdamıyor derken, Çine'de öne çıkan acil isteklerin başında trafik sorununun çözüme ulaştırılması geliyor. Çine'de cadde ve sokakların dar olması ve yeterince otoparkın bulunmaması Çine şehiriçi trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini ifede eden Çine halkı, altyapı, kanalizasyon ve arıtma tesisi problemini çözüme ulaştıran belediye başkanı Osman Aydın'a da teşekkür etmeden geçmiyor. İlçe halkı trafik sorununun yanısıra ilçeye acilen huzur evi, aş evi, hayvan barınağı kazandırılmasını, spora destek verilmesini, sosyal tesislerin çoğaltılmasını istiyorlar.
BURASI
NCİRLİOVA:
İncirliova ilçesinin öncelikleri arasında üniversite binası, şehir merkezine park, işsiz gençlere iş ortamı sağlayacak işletmelerin kazandırıması yer alıyor. Tariş yöneticisi olduğunu öğrendiğimiz İncirliovalı bir vatandaş ise, başta İncirliova olmak üzere tüm Aydın halkının ve özellikle çiftçilerin AKP hükümetini 29 Mart seçimlerinde oy vermeyerek cezalandırmalarını istedi. Tarımın her geçen gün kötüye gitmesi ve üreticinin üretirken zarar etmesi İncirliova'da da tarımı dibe çekmiş. İlçe halkı dönemin belediye başkanı Şerif Temel tarafından başlatılıp, merhum başkan Yahya Ümit Orbay tarafından devam ettirilen kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve bu önemli projeye imza atan Temel ve Orbay'a teşekkür ediyorlar.
BURASI
SULTANHİSAR:
Aydın'ın çilek başkenti Sultanhisar'da da öncelikli isteklerin başında tarıma dayalı sanayi işletmelerinin hayata geçirilmesi isteniyor.
Çilek ve narenciye üretiminde öenemli bir pazar payına sahip olan Sultanhisar'da ürünün yıldan yıla para etmemesi, buna rağmen mazot, gübre, sera, ilaçlama gibi temel girdi maliyetlerinin artması Sultanhisar üreticisini de çıkmaza sokmuş. Sultanhisar'da yeni inşa edilen kapalı pazar yerinin seçim yatırımı olduğu vurgulanırken, ilçe halkının çoğunluğunun mevcut başkanın icraatlarından memnun oldukları dikkat çekti. Halk mevcut başkana sahip çıkarlarken, mutlaka tarım ürünlerinin işleneceği meyvesuyu tesislerinin kurulması için belediyenin öncü olmasını istediler.
BURASI KUYUCAK:
Aydın ilinin narenciye başkenti Kuyucak'ta halk öncelikle tarım ve tarıma dayalı sanayi kuruluşları diyor. İlçe'de mevcut belediye başkanının göreve geldiği günlerde başlattığı altyapı ve kanalizasyon çalışmalarında sona gelinmesi memnuniyet yaratırken, hal tesisinin hâlâ hayatiyet kazanmaması tarımın eksik bir kolu olarak gösteriliyor. Kuyucak'ta belediyenin mevcut bütçesi ile hayata geçirdiği yatırmların önemli olduğu, istimlak probleminin seri şekilde çözüme ulaştırılarak onlarca cadde ve sokağın genişletilmesinin önemli hizmetler olduğu vurgulanıyor. Kuyucak halkında narenciyenin işlenebileceği tesislerin kurulması için belediyenin mutlaka yatırmıcılara yardımcı olması gerktiği vurgulanıyor.
Flaş Haber Merkezi son 3 haftadır sürdürdüğü çalışmalara önümüzdeki günlerde Karacası, Köşk, Buharkent, Karpuzlu ve Germencik ilçeleri ile Aydın'ın en büyük beldeleriyle devam edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.