İcra çalışanları toplumun olumsuz bakış açısından rahatsız

İcra çalışanları toplumun olumsuz bakış açısından rahatsız

İcra çalışanları toplumun olumsuz bakış açısından rahatsız

Aydın İcra Müdürü Sedat Baysal, İcra Müdürlüğü çalışanlarının en büyük sıkıntısının toplumun İcra Müdürlüğü çalışanları üzerindeki olumsuz bakış açısı olduğunu belirterek “Bizlerin sadece haciz işlemi yapan devlet memuru olarak görülmesi çalışanlarımız için üzüntü verici” dedi.
İncirliova Köşk ve Germencik Adliyelerinin kapanmasının ardından Efeler ilçesi ile birlikte dört ilçenin icra işlemlerinin Aydın İcra Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmeye başlandığını kaydeden Aydın İcra Müdürü Sedat Baysal, günümüzde ayrı yaşayan eşlerin çocuk tesliminden, bayanların çeyiz eşyalarının teslimine kadar pek işlemin icra memurları tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek “Toplumda borçlanma kültürünün kaybolması ile icra dosyalarındaki sayı da arttı” dedi.
Toplumda icra dairelerinin sadece haciz işlemi yaptığı algısının olduğunu ve birçok kişinin de icra memurlarına karşı bakış açısının olumsuz olduğunu ifade eden Baysal, “Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da artan nüfus ve borçlanma kültürünün kaybolması ile icra dosyalarındaki sayı arttı. Eskiden insanlar ödeyemeyeceği borcu almazdı ve ödeyemeyeceği borcun altına girmezdi. 15-20 Yıl önce insanlar icra kağıdından hacizden utanır çekinirdi. Artık sanatçılara işadamlarına haciz geliyor bana gelmesi çok mu anlayışı yaygınlaşmaya başladı” diyerek Türk toplumunda da icra işlemlerinin doğal karşılanmaya başladığını kaydetti.
“MAHKEME KARARININ UYGULANMASI İCRA DAİRELERİNCE YAPILIR”
Bugün icra dairelerinin sadece haciz işlemi yapmadığını tarafların yerine getirmediği mahkeme kararının icra daireleri tarafından uygulandığını ifade eden Aydın İcra Müdürü Sedat Baysal, “İcra daireleri sadece haciz işlemi yapmaz. Çocuk teslimi, nafaka işlemi, sınır ihlali gibi her türlü mahkeme kararının uygulanmasını icra daireleri yapar. Bizler sadece haciz memuru değiliz. Biz olmazsak hukukun bir ayağı eksik kalır. Ayrılan eşlerin çeyiz eşyalarını biz teslim alıp biz teslim ediyoruz. Bizim olmadığımız yerde ciddi sıkıntılar çıkar. Bu nedenle toplumun bize karşı olan olumsuz bakış açılarının değişmesini istiyoruz” diye konuştu.
“HER YIL DOSYA SAYISI ARTIYOR”
Bu arada Aydın’da her yıl icra dosyası sayının arttığı öğrenildi. Kriz yıllarındaki artışın bir anda iki kat artarken son yıllardaki yükselişin nüfus artışına paralel olarak gerçekleştiği öğrenilirken Aydın’da 2014 yılında yaklaşık 35 bin, 2015 yılında yaklaşık 53 bin, 2016 yılının ilk ayında ise yaklaşık 4 bin 800 dosyanın işlem gördüğü ekonomik krizlerde icra dosyası sayılarında birden yüzde 100 oranlarında artışlar yaşandığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.